Správy

Nová vstupná brána do Bratislavy ponúka aj pripojenie na wifi

Národná diaľničná spoločnosť otvorila v Jarovciach, na hranici s Rakúskom, nové uvítacie informačno-predajné miesto s najvyšším svetovým štandardom.

Ilustračný obrázok k článku Nová vstupná brána do Bratislavy ponúka aj pripojenie na wifi
Zdroj: TASR

Nová vstupná brána do Bratislavy, kraja i na Slovensko ponúka, okrem predaja elektronických diaľničných známok, možnosť napojiť sa na internet, kúpiť si občerstvenie, získať informácie o kultúrnych pamiatkach, prírodných krásach krajiny, ale aj použiť toaletu, čo v iných informačných centrách nie je vždy samozrejmosťou.

NDS očakáva, že informačno-predajné miesto (IPM) využije v blízkej budúcnosti viac ako 250-tisíc ľudí. Potvrdil to generálny riaditeľ NDS Róbert Auxt.

„Očakávame to na základe toho, že za prvý polrok tohto roka si len na najbližšej čerpacej stanici zakúpilo elektronickú diaľničnú známku asi 126-tisíc ľudí, preto predpokladám, že tých ľudí bude v najbližších rokoch viac ako 250-tisíc,“ spresnil Auxt.

Očakáva sa veľa nových návštevníkov

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo očakáva, že nové IPM na hranici s Rakúskom prinesie veľa nových návštevníkov najmä pre BSK, ktorý je prvým styčným bodom pri objavovaní krás Slovenska.

„To centrum treba vnímať tak, že je to šanca pre všetky subjekty cestovného ruchu naozaj upútať pozornosť hneď pri prvom kontakte rôznym spôsobom, napríklad aj lokálnymi mapami z celého Slovenska,“ uviedol Frešo.

Potenciál informačno-predajných miest

IPM v Jarovciach spĺňa všetky normy, aby sa už zajtra mohlo stať členom Asociácie informačných centier (AIC). Potvrdila dnes prezidentka AIC Ivona Fraňová, ktorá upozornila, že IPM sú v skutočnosti uvítacími centrami.

„Neskutočný potenciál informačno-predajných miest na hraničných prechodoch do budúcnosti prináša možnosť lepšej informovanosti a dobrého prvého dojmu pre turistu alebo návštevníka Slovenska, ktorý sem prichádza práve cez tieto miesta,“ uviedla Fraňová.

Náklady na vybudovanie tretieho IPM na rakúsko – slovenskej hranici v Jarovciach dosiahli 606-tisíc eur bez DPH. IPM, ktoré je v okolí Bratislavy už tretie v poradí, je klimatizované a bude fungovať v nepretržitej 24-hodinovej prevádzke.

Ďalšie dve informačno-predajné miesta sa nachádzajú v Brodskom, na hranici s Českou republikou, a v Čunove, na hranici s Maďarskom.

Čítajte aj: Jarovce majú prvé VZN o ochrane pred hlukom a o pravidlách kosenia

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM