Tomáš Stupavský Rôzne

Nočné vlaky RegioJetu prepravili medzi Bratislavou a Košicami 15-tisíc cestujúcich, o medzinárodné spoje je záujem 3-násobne vyšší

Pred tromi mesiacmi prišiel RegioJet s novinkou a začal prevádzkovať nočné vlaky spájajúce Bratislavu s Košicami a rovnako tak Košice s Prahou. Celkovo využilo túto možnosť prepravy viac ako 58-tisíc zákazníkov.

Ilustračný obrázok k článku Nočné vlaky RegioJetu prepravili medzi Bratislavou a Košicami 15-tisíc cestujúcich, o medzinárodné spoje je záujem 3-násobne vyšší
Zdroj: Dnes24.sk

Niektorí ľudia nočnými vlakmi nikdy necestujú, iní na ne nedajú dopustiť. Množstvo cestujúcich využíva služby nočných spojov RegioJetu na trase Bratislava – Košice, konkrétne za tri mesiace spoločnosť prepravila približne 15-tisíc ľudí.

No o medzinárodné spoje je záujem takmer 3-násobne vyšší. Na linke medzi Prahou a Košicami prepravili nočné vlaky až 43-tisíc zákazníkov. Ceny lístkov začínajú na oboch trasách pri sume 9 eur.

„Ihneď sme u cestujúcich zaznamenali vysoký záujem o tento typ dopravy. Už prvý vlak bol vypredaný do posledného miesta. Museli sme pristúpiť k ich posilneniu a tak medzi Českom a Slovenskom aktuálne premávajú až 10 vozňové súpravy,“ hovorí Radim Jančura, majiteľ spoločnosti RegioJet.

Harmonogram nočných vlakov

V žltých vlakoch ste na začiatku vždy obslúžený štandardným servisom, po ktorom nasleduje vo vagónoch nočný kľud. Cestujúci obdržia od personálu deky na prikrytie. Na bezpečnosť vo vlaku dohliada palubný personál a prítomná je aj strážna bezpečnostná služba. Stevardi chodia na požiadanie cestujúcich zobudiť, ak už sa vlak blíži k ich cieľovej stanici. V rámci lístka majú ľudia v cene raňajky zadarmo.

„Nočné vlaky v súčasnosti premávajú 3× týždenne vo štvrtok, piatok a v nedeľu, kedy býva o cestovanie vlakom najväčší záujem.Využitie nočných vlakov predčilo naše prvotné očakávania. Snažíme sa pokryť aktuálny dopyt cestujúcich a tak od zmeny cestovných poriadkov v decembri 2015 plánujeme na medzinárodnej nočnej linke pridať spoje aj počas týždňa. Vlaky budú premávať po novom každodenne,“ doplnil Radim Jančura.

Nočné vlaky vychádzajú z Bratislavy o 23:28 a z Košíc o 23:23. Do Košíc prídu o 04:45 a do Bratislavy o 04:21. Z Prahy odchádzajú o 21:56 a z Košíc o 21:23 a do cieľovej stanice v Košiciach prídu o 07:00 a do Prahy o 06:18.

Prečítajte si tiež: RegioJet nasadzuje od júna na trasu Bratislava-Košice nočné vlaky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM