Správy

Nielen vysokoškoláci môžu tento rok získať štipendium v susednom Rakúsku

Vysokoškoláci, doktorandi a postdoktorandi vysokých škôl či vedci zo Slovenskej akadémie vied (SAV) sa môžu uchádzať o štipendiá na štúdium a výskum v Rakúsku.

Ilustračný obrázok k článku Nielen vysokoškoláci môžu tento rok získať štipendium v susednom Rakúsku
Zdroj: TASR

Rakúsko-slovenský bilaterálny program podporuje podľa Jána Chlupa aj spoločné projekty slovenských vysokých škôl s rakúskymi, ako aj akadémií oboch krajín. Tie sú zamerané na spoluprácu mladých výskumníkov, podporu doktorátov pod dvojitým vedením, či na uskutočňovanie odborných školení.

„Vlani uchádzači podali 175 žiadostí, komisie vybrali 66 štipendistov,“ povedal Chlup. Tento rok sa môžu o letné jazykové kurzy uchádzať študenti a doktorandi humanitných odborov. Projekty možno predkladať do 15. marca 2016. Záujemcovia môžu využiť aj konzultácie a poradenstvo v piatich pracoviskách SAIA na Slovensku.

Slovenská akademická informačná agentúra je mimovládnou neziskovou organizáciou. Na základe zmlúv s ministerstvom školstva či Úradom vlády SR administruje viacero štipendijných a grantových programov. Zároveň poskytuje informácie o štúdiu v zahraničí pre záujemcov zo Slovenska, a tiež informácie pre záujemcov zo zahraničia o štúdium na Slovensku.

Prečítajte si tiež: Študenti STU si vybudovali vlastnú študovňu, ktorá využíva moderné technológie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM