Tomáš Stupavský Kultúra

Niečo pre milovníkov vína! Na Korunovačných slávnostiach v Bratislave potečie z fontány frankovka

Aj na tohtoročných Korunovačných slávnostiach v hlavnom meste potečie z fontány na Primaciálnom námestí račianska frankovka. Informovala Eva Miklánková, hovorkyňa starostu bratislavskej mestskej časti Rača.

Ilustračný obrázok k článku Niečo pre milovníkov vína! Na Korunovačných slávnostiach v Bratislave potečie z fontány frankovka
Zdroj: TASR

Už tradične sa v posledný júnový víkend konajú v hlavnom meste Korunovačné slávnosti, na ktorých má Rača, konkrétne jej vinárska a vinohradnícka spolková obec, svoje miesto.

„Počas historických korunovačných slávností dávali panovníci pre svoj ľud víno do fontány. Organizátori súčasných Korunovačných slávností tieto zvyky zachovali a nám je cťou, že i tento rok potečie z fontány na Primaciálnom námestí račianska frankovka,“ povedal starosta Rače Peter Pilinský.

Víno z fontány bude tiecť po obrade korunovácie 27. júna, pričom v nej bude až 500 litrov vína.

„Pre tých, ktorí si chcú tento historický slávnostný akt viac vychutnať, budú mať možnosť ochutnať víno na festivale frankovky, ktorý je tak ako každý rok zahrnutý do bohatého programu Korunovačných slávností mesta Bratislavy,“ doplnil Pilinský. Na tohtoročnom festivale frankovky bude svoje najlepšie červené vína nalievať 13 račianskych vinárov.

Prečítajte si tiež: Korunovačné slávnosti nás čakajú už tento víkend. Na trón sa posadí Karol VI.

Zdroj foto: Mestský úrad Rača

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM