Nina Táborská Rôzne

Neviete ako si spríjemniť pracovný týždeň? Pozrite si prehľad najzaujímavejších podujatí v našom meste

Chcete si popri práci alebo škole oddýchnuť a vypadnúť aspoň na chíľku z každodennej reality? Tento týždeň prinesie hneď niekoľko zaujímavých podujatí. Bratislava24.sk vám prináša prehľad tých najzaujímavejších, ktoré vás v hlavnom meste čakajú už oddnes.

Ilustračný obrázok k článku Neviete ako si spríjemniť pracovný týždeň? Pozrite si prehľad najzaujímavejších podujatí v našom meste
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Ján Triaška – Coffee & Cigarettes

V Galérii Čin Čin v pondelok začína zaujímavá nová výstava Jána Triašku, ktorú tvoria kresby namaľované kávou na papieri. Rôzne deje zbavené kontextu. Coffee & Cigarettes – Káva a cigarety predstavujú ikonický motív a pre niekoho dokonalú kombináciu. Rituál pred aktívnym začiatkom dňa, či moment, kedy sa človek zastaví a môže sa venovať len sebe a svojim myšlienkam. Pre Triašku symbol vo vizuálnej kultúre i večný neduh. V takomto spojení ale kávu málokto pozná, výstava potrvá do 30.3.2015.

Pondelok / Faléria Čin Čin / 18:00

Film a jedlo – dva jazyky s jednou gramatikou

Rakúsky experimentálny filmár Peter Kubelka sa snažil dopátrať k podstate filmu. Súčaťou jeho jedinečnej návštevy Kina Mladosť je prednáška spojená s premietaním. Varenie Kubelka prirovnáva k performatívnemu umeniu, pôvodu kultúry aj matke všetkých umení. Jedlo, rovnako ako ľudové umenie, konštituuje zmysel v procese komunikácie. Filozoficky zdôvodnená a zároveň zábavná prednáška vám ponúkne úplne nové pohľady na niečo, čo sa v každodennom živote stáva robotickým aktom a rutinou – varenie.

Pondelok / Kino Mladosť / 20:00

Večer s Adelou Banášovou: Trochu inak

Čerstvá držiteľka Absolútneho OTA a známa tvár slovenského šoubiznisu si do svojej vlastnej šou pozýva vždy výnimočných, originálnych a „trochu iných“ hostí. Inak tomu nebude ani tento pondelok. Adela dnes privíta Michala Ondovčíka, Michala Gottwalda a Michela Paolacci. O hudobný program sa postará skupina Fragile.

Pondelok / Slovenské národné divadlo – Činohra / 19:00 / 20, 15, 10, 5 eur

Večer fantastických svetových reklám

Podujatia s Petrom Konečným patria k obľúbeným večerom. Obrovský úspech mal práve večer fantastických reklám, a preto sa najoceňovanejšie svetové kreatívy, extrémne koncepty, komparatívne provokácie, najlepšie virálne a gerilové videá i najvtipnejšie reklamné kampane vrátia aj dnes. Čaká na vás viac ako 100 reklám.

Pondelok / Dunaj˜ / 20:00 / 3 eurá

Café Európa: Rozpadne sa eurozóna?

Café Eurozóna tradične o budúcnosti eurozóny. Pri dobrej káve a čerstvom koláči, pod záštitou Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku. Diskusia Café Európa si našla svoj priestor v kalendári podujatí v hlavnom meste a ponúka príjemný a neformálny priestor pre diskusiu s európskym rozmerom.

Utorok / Dunaj˜ / 17:00 / Vstup voľný

NDK – Festival Kariéry

Veľtrh práce je včerajší. Národné Dni Kariéry oslavujú tento rok 20-tku a preto veľtrh práce nahradí dvojdňový Festival Kariéry. Venovaný je všetkým študentom a absolventom, ktorí hľadajú novú prácu, zaujímajú ich novinky na pracovnom trhu a chcú zažiť skutočný „edutainment“.

Streda-Štvrtok / Stará tržnica / 10:00 / 2 eurá, 1 euro pre registrovaných

Medzinárodná výstava mačiek

Záver pracovného týždňa uzavrie výstava mačiek v DK Ružinov. Predstavia sa vám zaujímavé mačky z rôznych krajín, z ktorých medzinárodná porota vyberie tú najkrajšiu.

Piatok-Nedeľa / Dom kultúry Ružinov Cultus / 10:00

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM