Samospráva

Nesrovnal po stretnutí s Kiskom: Prezidenta som informoval o aktuálnych problémoch Bratislavy

Nový bratislavský primátor Ivo Nesrovnal sa stretol s prezidentom Slovenskej republiky Andrejom Kiskom. Šéf bratislavskej samosprávy a hlava štátu sa dohodli, že sa budú stretávať pravidelne. Na žiadnej konkrétnej spolupráci sa ale nedohodli.

Ilustračný obrázok k článku Nesrovnal po stretnutí s Kiskom: Prezidenta som informoval o aktuálnych problémoch Bratislavy
Zdroj: TASR

V prezidentskom paláci spolu hovorili najmä o problémoch hlavného mesta, o jeho financovaní i budúcom predsedníctve SR v Rade Európskej únie, kde má byť Bratislava hostiteľským mestom. Šéf bratislavskej samosprávy a hlava štátu sa dohodli, že sa budú stretávať pravidelne.

„Pána prezidenta som informoval o aktuálnych problémoch Bratislavy, o právnom a finančnom postavení mesta v systéme samosprávy i o úlohách, ktoré nás čakajú, či už teraz v najbližšom, alebo v strednodobom horizonte,“ informoval na dnešnom krátkom brífingu Nesrovnal. Kiska si jeho slová podľa primátora so záujmom vypočul a spolu diskutovali.

Nový primátor a prezident sa však zatiaľ na žiadnej konkrétnej spolupráci nedohodli, Nesrovnal argumentoval, že prvé stretnutie bolo len také informačné a poznávacie. S Kiskom sa však dohodol, že sa budú priebežne stretávať.

„Periodicita musí byť taká, aby to pomáhalo riešeniu problémov, takže stretnutia budú pravidelné. Všetko však závisí od časových možností,“ dodal Nesrovnal, ktorý prezidenta zároveň pozval do Primaciálneho paláca.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM