Rôzne Správy

Nespokojní farmári opäť mieria do Bratislavy. Tentoraz na koňoch!

Cieľom jazdy naprieč Slovenskom je Úrad vlády SR, kde chcú farmári protestovať v piatok popoludní.

Ilustračný obrázok k článku Nespokojní farmári opäť mieria do Bratislavy. Tentoraz na koňoch!
18
Galéria
Zdroj: TA3

Iniciatíva poľnohospodárov na koňoch je aktuálne na ceste naprieč Slovenskom. Z centrály v Gyňove – Hospodársky dvor Gyňov vyrazili v pondelok 25. marca na protestnú jazdu s cieľom v Bratislave.

Kone v uliciach Bratislavy

„Cieľom protestnej jazdy je vyzývať občanov k podpísaniu petície na odvolanie ministerky Matečnej. Petíciu sme odovzdali 21. marca 2019 na Úrade vlády SR spolu s iniciatívou My sme les a lesníckou výzvou Odmietame. K tejto výzve sa pripojili aj iné iniciatívy,“ informuje Iniciatíva poľnohospodárov na sociálnej sieti.

Farmári chcú tiež vyzvať občanov na verejné zhromaždenie pred Úradom vlády SR, ktoré sa uskutoční v piatok 29. marca o 17:00 hod. Predtým sa budú približne tri hodiny pohybovať po uliciach Bratislavy. „Vo výzve bol uvedený tento dátum ako čas odchodu ministerky Matečnej z kresla. Príďte aj vy vyjadriť svojou účasťou svoj postoj pani Ministerke, ktorá docielila to, že slovenskí farmári skončili na kolenách pod mostom SNP,“ vyzývajú farmári.

Poľnohospodári okrem iného upozorňujú aj na fakt, že z desiatich jabĺk je na Slovensko dovezených až sedem. Za závažný problém považujú fakt, že potravinová sebestačnosť Slovenska je 37%.

Vo februári 2019 takto na Bratislavu z Gyňova pri Košiciach vyrazili traktory. Do cieľa ich prišlo približne sto:

Zdroj: Dnes24.sk

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM