Peter Simon Tlačové správy

Nerobí rap, ale trúfol si na Macklemorov Thrift Shop: V klipe aj sexi Rožňavčanky, VIDEO!

Myšlienka spraviť cover vznikla spontánne počas nahrávania druhého sólo albumu, keď sa v štúdiu stretla super partička. Čítajte viac v našom článku.

Zdroj: YouTube.com

Známy spevák z nášho mesta, Stevie Heart, vyrukoval s novou piesňou a aj klipom. Natáčalo sa v Rožňave. V klipe si zahrala aj partička mladých Rožňavčanov. Oplatí sa pozrieť :)

Začal to Eminem

„Je to pravda, nie som rapper, ale od malička ma to ťahalo aj týmto smerom. Keď som mal desať rokov, dostalo sa ku mne Eminemove CD (Marshal Matters LP), už sa to so mnou viezlo. Mimochodom toto story je jedna z mnohých vecí, ktorú mám spoločnú aj s Edom Sheeranom,“ s úsmevom hovorí známy Rožňavčan Stevie Heart (Štefan Emödi). Tvrdí, že sa v živote netreba brať príliš vážne.

Ako doplnil pre náš web, myšlienka spraviť cover vznikla spontánne počas nahrávania druhého sólo albumu, keď sa v štúdiu stretla super partička. Celý „podmaz“ je totiž nahraný na jeden záber. O bubny sa postaral fenomenálny Attilla Szeiff (z projektu Rakovicky), basu dodal šikovný mladý Jakub Riha a saxofón nová mladá hviezda slovenského jazzu Nikola Bankov, s ktorým Stevie už spolupracoval v projekte Iako Bei, o ktorom sme písali (tu).

Klip plný mladých ľudí

V klipe sa ale vyskytujú mladí ľudia, ktorí vzdávajú aj hold samotnému originálu od Macklemora. Farby, retro, nevkusné oblečenie, kolobežky, skejtboardy, ale aj prvý Stevieho merch sa striedajú v kolonáde energiou nabitého videoklipu.

„Klip vznikol ešte nečakanejšie, ako samotný song. V mojej rodnej Rožňave som si všimol tvorivú skupinku stredoškolákov okolo Samuela Horániho (ktorý klip aj strihal), menovite Kristína Kerekešová, Chiara Jozefčáková, Michal Novák, Dominik Dusza a Diana Reiserová. Páči sa mi, keď sa mladí snažia tvorivo angažovať, stačilo jedno „náhodné“ stretnutie a už sa to viezlo. Týmto sa všetkým zúčastneným chcem zo srdca poďakovať, pri celom procese sme zažili minimálne toľko zábavy, ako vidno na samotnom videu, ale aj práce. Produkcia totiž zabrala neuveriteľných 60 produkčných hodín,“ hovorí pre náš web Rožňavčan Stevie. Hudobník a jeho skupinka si teda dala na výsledku poriadne záležať.

Hip-hop jednoducho spája ľudí. Stevie vo videu decentne odkazuje aj na slovenskú scénu, má na sebe totiž mikinu od Kontrafaktu alebo Separa. „Takisto sa chcem poďakovať aj ostatným hercom a produkčnému tímu, hlavne Lukášovi Ďuránovi, ktorý sa podieľal aj na tvorbe Headlines (prvý videoklip) a Adamovi Rohalovi z bratislavského „Hoodu“. Obrovská vďaka patrí aj obchodu White Lotus (nad Billou), ktorý nám poskytol priestory a mali s nami nebeskú trpezlivosť. Takisto Čajovni večnej mladosti a mnohým ďalším,“ doplnil pre náš web.

Doteraz najväčší projekt

Ako si môžete všimnúť, záverečné titulky trvajú skoro minútu, do dnešnej doby je to Stevieho najväčší projekt. O videoklipe na prvý singel Headlines, v ktorom si zahrala aj naša rožňavská hviezda Karmen Pál-Baláž, sme už písali (tu), druhý čerstvý singel nesie názov My Favorite Fantasy, ku ktorému Stevie spravil aj lyric video.

Stevie sa vo svojej tvorbe preorientoval na pop, sme zvedaví, čo prinesie druhý album.

  • social: ig fb @stevieheart23
  • web: stevieheart.com
Obrazom: Stevie Heart a jeho nový klip
12
Galéria
Foto: Stevie Heart
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM