Správy

NEPRÍJEMNÉ správy: Z gastroenterologickej kliniky v Petržalke odišlo 12 lekárov

Na gastroenterologickej klinike v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke podalo od júla do septembra výpoveď 12 lekárov.

Ilustračný obrázok k článku NEPRÍJEMNÉ správy: Z gastroenterologickej kliniky v Petržalke odišlo 12 lekárov
Zdroj: Unsplash.com

Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) deklaruje, že klinika naďalej pokračuje v činnosti. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré pre TASR poskytla hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

Zabezpečené služby

„Gastroentero­logická klinika Slovenskej zdravotníckej univerzity a UNB v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda pokračuje vo svojej činnosti. Naďalej poskytuje zdravotnú starostlivosť pacientom a výučbu študentom. Na pracovisku zostáva pracovať šesť atestovaných a jeden neatestovaný lekár, s tým, že služby sú zabezpečené v spolupráci s lekármi z Internej a Chirurgickej kliniky na zdieľaných lôžkach,“ priblížila Kliská.

Dodala, že v rámci UNB existujú ďalšie tri pracoviská, ktoré vykonávajú určité spektrum gastroenterolo­gických výkonov, a to v Ružinove, na Kramároch a v Starom Meste.

Problémy aj koncom januára

Viacerí lekári a zdravotnícky personál gastroenterolo­gickej kliniky v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda podali výpovede koncom januára, upozornila na to TASR. Od 1. apríla mali pôsobiť na novej klinike v Nemocnici svätého Michala v Bratislave (UN-NsM). Väčšina z nich nakoniec v marci svoje výpovede stiahla a zostala pracovať na klinike.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM