Tomáš Stupavský Rôzne

Nemusíte sa báť, Tesco zo Slovenska neodíde! Zmení sa však jeho manažment, avizuje spoločnosť

Pred niekoľkým týždňami prišla šokujúca správa o tom, že britský obchodný reťazec Tesco odchádza zo Slovenska. Nakoniec sa tak nestane! Tesco ostáva naďalej v Strednej Európe. Zmenou však prejde štruktúra jeho riadenia. Záujmy spoločnosti v štyroch krajinách bude viesť jeden spoločný manažment.

Ilustračný obrázok k článku Nemusíte sa báť, Tesco zo Slovenska neodíde! Zmení sa však jeho manažment, avizuje spoločnosť
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Zjednotenie podnikania na slovenskom, českom, poľskom a maďarskom trhu má vytvoriť silnejší a udržateľnejší európsky biznis. Na čelo nového riadiaceho tímu sa postaví súčasný šéf českého Tesca David Morris.

Tesco priznalo klesajúce zisky

Ten prostredníctvom videa na kanáli YouTube avizuje, že britský predajca chce opäť naštartovať svoj hospodársky rast. Neuspokojivé výsledky v Strednej Európe prinútili vrcholový manažment, aby zmenil obchodnú politiku spoločnosti.

David Morris bude pôsobiť ako výkonný riaditeľ Tesco Central Europe. Morris vo videu priznáva, že väčšinu z posledných rokov Tescu klesali tržby, čo vyústilo do padajúcich ziskov.

Organizačná zmena prinesie aj zmenšenie riadiacich jednotiek v jednotlivých krajinách. „Budeme mať ďalej kancelárie na každom trhu, kde podnikáme, ale budú menšie, bude v nich pracovať menej ľudí,“ povedal David Morris.

Denník N informoval, že slovenská centrála by sa mohla patriť pod české Tesco. Infornovaný zdroj prezradil, že vedenie aktivít na Slovensku by mohla prevziať pražská centrála. Zástupcovia Tesca túto verziu nepotvrdili, ani nevyvrátili.

Zamestnanci v obchodoch sa prepúšťania obávať nemusia

„Zmena sa nedotkne priamo zamestnancov v obchodoch a v distribúcii. Zdroje, energiu a úsilie ušetrené na administratíve bude Tesco v podobe zaujímavejších ponúk investovať do zákazníkov," prezradil hovorca slovenského Tesca Tomáš Ferenčák.

„Tesco bude naďalej pôsobiť na Slovensku ako zodpovedný podnikateľský subjekt, ktorý investuje do komunít a podporuje slovenských dodávateľov," doplnil Ferenčák.

Obchodný reťazec Tesco spravuje na našom území 155 predajní a 18 čerpacích staníc. Na čele slovenského manažmentu stojí necelé tri roky český riaditeľ Martin Dlouhý. V Bratislave sa nachádza takmer 30 predajní.

Denník Sme začiatkom mesiaca prišiel s informáciou, že Tesco prehodnocuje pôsobenie na Slovensku a uvažuje o zatvorení niektorých prevádzok.

Prečítajte si tiež: Ak Tesco odíde zo Slovenska, Bratislavčania môžu prísť o desiatky obchodov

David Morris výkonný riaditeľ Tesco Central Europe
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM