Eva Sládková Rôzne

Nemáte na prázdninovú lyžovačku v Rakúsku? Zoberte deti na Pezinskú Babu!

Dnes je ten deň D, na ktorý deti na západnom Slovensku čakali od Vianoc! Sú tu prázdniny.

Ilustračný obrázok k článku Nemáte na prázdninovú lyžovačku v Rakúsku? Zoberte deti na Pezinskú Babu!
Zdroj: LK BABA

Voľno si teraz užívajú žiaci základných a stredných škôl z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja.

Lyžovačka

Mnohí rodičia si zobrali dovolenky a odcestovali spolu so svojimi ratolesťami na lyžovačky. Na Slovensku máme veľa krásnych lyžiarskych stredísk, no Bratislavčania radi chodia aj do Rakúska – na blízky Stuhleck je to necelé dve hodiny. Nie je to tam však lacné.

Lacnejšia alternatíva

Ak toho roku nemáte peňazí nazvyš a jarné prázdniny ste veľmi neriešili, máme dobrý tip. Lyžuje sa aj na Zochovej chate a Pezinskej Babe! Z Bratislavy sa tam dostanete do hodiny a ste hneď v inom svete. Vleky máte naozaj za babku a aj keď svah nie je obrovský, môžete tam zažiť príjemnú lyžovačku.

Dobré podmienky

Zochova chata je vhodná pre rodičov, ktorí majú malé deti a chcú ich začať bezpečne učiť. Dnes je tam v prevádzke pás SunKid30 a vlek EPV 300 a to od 9:00 do 16:00. hod. Na svahoch je do 20 centimetrov technického snehu.

Pezinskú Babu radi využívajú aj dobrí lyžiari. Je to stredisko na hrebeni Malých Karpát v nadmorskej výške 527 metrov nad morom, vo vzdialenosti 12 kilometrov od Pezinka. Sú tam tri svahy, ale dnes je v prevádzke vlek na tom najdlhšom, 1000-metrovom. Na svahu pri vleku DOUBLE je do 20 centimetrov technického snehu a včera ho upravovali. Tak ako, milí lyžiari? Skúsite to?

Aktuálne snehové podmienky sledujte na webe Lyžiarskeho klubu Baba.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM