Krimi

Nehoda autobusu na ceste zo Sv. Jura: Stav 75-ročnej ženy je stále kritický

V Univerzitnej nemocnici Bratislava je po piatkovej nehode linkového autobusu zo Svätého Jura do Bratislavy hospitalizovaných dokopy desať zranených ľudí, z ktorých v sobotu osem operovali.

Ilustračný obrázok k článku Nehoda autobusu na ceste zo Sv. Jura: Stav 75-ročnej ženy je stále kritický
Zdroj: TASR

Všetci okrem 75-ročnej ženy sú mimo ohrozenia života. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská. Stav ženy, ktorá utrpela devastačné zranenia rúk, je stále kritický.

U hospitalizovaných dominujú podľa jej slov zranenia rúk, utrpelo ich sedem žien, v štyroch prípadoch ide o devastačný rozsah s trvalými následkami. „Zvyšní majú vnútorné zranenia, otras mozgu a zlomeniny tváre. V nemocnici zostáva aj britský manželský pár,“ doplnila.

Záchranári priviezli do štyroch nemocníc UNB celkovo 30 zranených z autobusovej nehody, 21 žien a deväť mužov. Väčšina cestujúcich utrpela povrchové zranenia – pomliaždeniny, odreniny a rezné rany, ktoré si nevyžadovali hospitalizáciu. Vodič autobusu zomrel na mieste nehody.

Polícia začala v prípade trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. „V predmetnej veci sa v súčasnosti vykonáva vyšetrovanie, a tak za akých okolností k nehode prišlo, príčiny nehody, to ukáže až samotný záver vyšetrovania,“ povedala v sobotu bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM