Rôzne

Návštevnosť bratislavských kúpalísk je oproti minulému roku nižšia. Môžu za to časté búrky

Na kúpalisko Delfín prišlo zatiaľ približne o 40 percent menej ľudí ako minulý rok. Môžu za to najmä teplotné výkyvy a časté búrky.

Ilustračný obrázok k článku Návštevnosť bratislavských kúpalísk je oproti minulému roku nižšia. Môžu za to časté búrky
11
Galéria
Zdroj: TASR

Návštevnosť bratislavských kúpalísk je oproti minulému roku nižšia. Napriek nestabilnému počasiu prevádzkari kúpalísk nehodnotia sezónu príliš negatívne a dúfajú, že situácia sa v druhej polovici leta zlepší.

Teplotné výkyvy a časté búrky

„Počasie nie je stabilné, kvôli teplotným výkyvom a častým búrkam, zmenám počasia, poveternostným podmienkam je zatiaľ návštevnosť v porovnaní s minulým rokom nižšia,“ povedala Romana Ambrová, prevádzkarka kúpaliska Delfín v Bratislave. Na Delfín prišlo zatiaľ približne o 40 percent menej ľudí ako minulý rok.

Príjmy z kúpalísk sú závislé od klimatických podmienok, ktoré sú v tohoročnej letnej sezóne nepriaznivejšie ako v minulom roku. Ovplyvnilo príjmy kúpalísk zo vstupného.

„K 22. júlu sme dosiahli tržby zo vstupného vo výške 234 746 eur. Návštevnosť k uvedenému dňu bola 73 420 osôb,“ spresnil Peter Vojtko, riaditeľ Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STARZ) hlavného mesta SR Bratislavy. STARZ prevádzkuje kúpaliská Rosnička, Tehelné pole, Delfín, Lamač, Rača, Krasňany a prírodné kúpalisko Zlaté piesky.

„Uvidíme, čo nám prinesie druhá polovica leta. Tento týždeň hlásia priaznivé teploty, tak nám pribudnú aj návštevníci. Kúpalisko Delfín bude otvorené do 2. septembra, dovtedy návštevnosť aj tržby ešte stúpnu. Ak nám počasie dopraje,“ dodala Ambrová.

Kúpalisko Delfín
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM