Správy

Návštevníci Bratislavského hradu môžu po novom využívať podzemné parkovisko

Od dnešného dňa bude pre návštevníkov Bratislavského hradu a objektov v jeho areáli k dispozícii podzemná parkovacia garáž.

Ilustračný obrázok k článku Návštevníci Bratislavského hradu môžu po novom využívať podzemné parkovisko
20
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

Bratislavčania či turisti, ktorí sa rozhodnú navštíviť Bratislavský hrad, môžu oddnes parkovať svoje vozidlá v podzemnej garáži. Informoval o tom odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR.

Parkovisko pre všetkých návštevníkov

„V žiadnom prípade nejde o poslanecké garáže, ale sú určené predovšetkým pre verejnosť. Majú slúžiť všetkým návštevníkom Bratislavského hradu. Či už pôjdu do múzea alebo na spoločenské a kultúrne podujatia, ktoré sa budú konať v Zimnej jazdiarni a Barokovej záhrade. Vďaka takto vzniknutým parkovacím miestam v podzemí bude celý areál oslobodený od parkujúcich áut a konečne sa stane skutočnou pešou zónou,“ zdôraznil vedúci Kancelárie NR SR Daniel Guspan.

Bezplatné parkovanie v podzemnej garáži budú mať osoby s ťažkým zdravotným postihnutím po predložení príslušného preukazu a parkovacieho preukazu.

Vjazd do podzemnej garáže pod Bratislavský hradom je pokračovaním už existujúceho vjazdu do garáží z ulice Palisády pod budovou na Západnej terase. Pre návštevníkov bude otvorená každý deň od 8:00 do 24:00 hod. s posledným vjazdom o 23:00 hod.

Ilustračný obrázok

Bratislavský hrad objektívom Karola Srnca
20
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM