Nina Táborská Krimi

Násilník v rukách polície: Poškodenej zviazal nohy a vyvesenú dole hlavou ju opakovane udieral

Na základe doterajšieho policajného vyšetrovania sa 46-ročný Dušan V. z Bratislavy dopustil zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Obvinený od novembera 2014 v priestoroch jednej z chatiek v záhradkárskej oblasti v Dúbravke, fyzicky aj psychicky týral o rok staršiu ženu.

Ilustračný obrázok k článku Násilník v rukách polície: Poškodenej zviazal nohy a vyvesenú dole hlavou ju opakovane udieral
Zdroj: Policajný zbor SR

Pri častých hádkach obvinený poškodenú fyzicky napádal, udieral najmä do oblasti tváre a vulgárne jej nadával.

Konanie obvineného Dušana vyvrcholilo koncom septembra 2015, kedy v priestoroch chatky poškodenej žene uviazal na nohy lano, ktorého druhý koniec prehodil cez drevené schody a následne poškodenú vyvesil dole hlavou. Visiac dolu hlavou poškodenú fyzicky napádal a udieral rôznymi predmetmi ako napr. rúčkou od metly, bičom, kopal do rôznych častí tela.

Poškodenú ženu po asi hodine z lana odviazal, ale vo fyzickom napádaní pokračoval, poškodenej sa vyhrážal aj s krátkou guľovou zbraňou.

Na základe súhlasu prokurátora bol dňa 18.10.2015 prís­lušníkmi Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV a Pohotovostného Policajného útvaru na pozemku záhradnej chatky zadržaný a následne eskortovaný na príslušný útvar PZ.

Nasledujúci deň po vydaní príkazu sudcu okresného súdu bola vo vnútorných priestoroch predmetnej chatky vykonaná príslušníkmi PZ domová prehliadka, počas ktorej boli zaistené viaceré dôkazy potvrdzujúce spáchanie daného skutku. Počas prehliadky bolo zároveň zaistené 80 g zelenej sušenej rastliny, ktoré bolo odoslané na znalecké skúmanie.

Podľa výsledkov predbežného skúmania zaistené množstvo zodpovedá približne 160 jednorázovým dávkam marihuany. Zároveň aj v tejto súvislosti začal vyšetrovateľ PZ trestné stíhanie a menovanému mužovi vzniesol obvinenie pre zločin nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV bol v tejto súvislosti spracovaný podnet pre prokurátora na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. V prípade preukázania viny hrozí za uvedené konanie v zmysle trestného zákona obvinenému Dušanovi V. trest odňatia slobody na 7 až 15 rokov.

Prečítajte si tiež: Policajti vyšetrujú okolnosti požiaru v budove bývalého kina Devín

Týranie blízkej osoby
4
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM