Kultúra

Naše špeciality spoznajú i v zahraničí. Bratislavský región ich ponúka na najväčšom gastronomickom podujatí v Poľsku

Festival Európa na vidličke minulý rok prilákal viac ak 70-tisíc návštevníkov. Tento rok je súčasťou aj Bratislavský kraj.

Ilustračný obrázok k článku Naše špeciality spoznajú i v zahraničí. Bratislavský región ich ponúka na najväčšom gastronomickom podujatí v Poľsku
Zdroj: TASR

Festival Európa na vidličke sa venuje prezentácií cestovného ruchu, gastronómií, vinárstvu a kultúre. Uskutoční sa počas 3. – 5 júna 2016 na historickom námestí Wrocławski Rynek vo Vroclave. Súčasťou festivalu bude aj Bratislavský kraj.

„V spolupráci s Malokarpatskou vínnou cestou predstaví krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism bratislavský región ako turistickú destináciu vínneho turizmu. Verím, že aj vďaka ochutnávke malokarpatských vín a tradičných regionálnych špecialít budú môcť návštevníci festivalu „ochutnať“ aspoň kúsok z nášho regiónu,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

V uplynulom roku sa festivalu Európa na vidličke zúčastnilo viac ak 70-tisíc návštevníkov. Išlo najmä o obyvateľov Vroclava, Dolného Sliezka, ale aj zahraničných turistov z Nemecka, Španielska, Ruska, Ukrajiny a Slovenska. Spoločná prezentácia BRT a Malokarpatskej vínnej cesty sa uskutoční v unifikovaných stánkoch, ktoré zabezpečuje zahraničné zastúpenie Slovenskej agentúry cestovného ruchu (SACR) v Poľsku.

Festival Európa na vidličke je súčasťou zahraničnej Roadshow krajskej organizácie BRT. Cieľom Roadshow nie je len samotná prezentácia destinácie, ale aj spájanie rôznych odborníkov v odvetví cestovného ruchu a výmena know – how. BRT sa v zahraničí tento rok predstavila už v apríli počas najväčšieho európskeho cyklo festivalu Argus Bike vo Viedni.

Najbližšie sa krajská organizácia predstaví v zahraničí na vínnom festivale Vincze Balaton v maďarskom Balatonfürede od 14. – 17. júla.

Čítajte tiež: Bratislavský kraj vedie v počte domácich i zahraničných návštevníkov

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM