Nina Táborská Rôzne Rôzne

Najlepším miestom na bývanie je opäť Viedeň, Bratislava si oproti minulému roku pohoršila

Hlavné mesto Slovenska predbehli z východoeurópskych miest napríklad Praha, Ľubľana, Budapešť aj Varšava s Vilniusom.

Ilustračný obrázok k článku Najlepším miestom na bývanie je opäť Viedeň, Bratislava si oproti minulému roku pohoršila
Zdroj: TASR

Poradenská spoločnosť Mercer uverejnila rebríček miest podľa kvality života pre rok 2016. Slúži predovšetkým medzinárodným firmám a ich zamestnancom, pri zostavovaní primeraných finančných ohodnotení zamestnancov v zahraničí. Už po siedmykrát na prvom mieste skončila neďaleká Viedeň.

Metropola Rakúska za sebou nechala Zürich (Švajčiarsko), Auckland (Nový Zéland), Mníchov (Nemecko), Vancouver (Kanada), Düsseldorf (Nemecko), Frankfurt (Nemecko), Ženevu (Švajčiarsko), Kodaň (Dánsko) a Top 10 miest s najvyššou kvalitou života uzatvára austrálske Sydney.

Hoci je Bratislava od Viedne vzdialená len niekoľko kilometrov, v svetovom rebríčku sa umiestnila na 82. mieste. Oproti minulému roku si tak pohoršila o jedno miesto. Z východoeurópskych miest ju predbehli napríklad Praha (69.), Ľubľana (76.), Budapešť (77.) aj Varšava s Vilniusom, ktoré sa delia o 79. miesto.

Mestá sú hodnotené na základe 39 kritérií zoradených v desiatich kategóriách. Tie tvorí politické a sociálne prostredie, ekonomické prostredie, socio-kultúrne prostredie, úroveň bývania, dopravy, verejných služieb ale aj prírodné prostredie a iné. Viac o rebríčku Quality of Living sa dozviete TU.

Čítajte tiež: Dunaj sa prebojoval medzi najkrajšie rieky sveta. Britský denník dokonca spomenul aj Bratislavu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM