Adriana Banásová Rôzne

Najkrajší sviatok v roku sa bude vo Vrakuni niesť v znamení charity. Pomocnú ruku tým, ktorí to potrebujú môžete podať aj vy

Na štedrý deň sa vo Vrakuni uskutoční charitatívny koncert, na ktorom budú môcť obyvatelia obdarovať tých, ktorí to najviac potrebujú. Priniesť možno hygienické potreby, šatstvo, deky, trvanlivé potraviny a hračky.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajší sviatok v roku sa bude vo Vrakuni niesť v znamení charity. Pomocnú ruku tým, ktorí to potrebujú môžete podať aj vy
Zdroj: TASR

„Nebuďte na Vianoce sami“, to je názvov vianočného charitatívneho koncertu, ktorý sa uskutoční na Štedrý deň vo Vrakuni. Organizátormi sú starosta Vrakune Martin Kuruc a Nadácia TA3. Počas akcie budú môcť obyvatelia priniesť veci, ktoré poputujú priamo organizáciám, ktoré pomáhajú sociálne slabým rodinám, deťom drogovo závislých rodičov, sociálne ohrozeným ľuďom v medzipriestore či ľuďom bez domova.

V zozname vecí, ktoré najviac pomôžu, figurujú edukatívne a spoločenské hry pre deti, farbičky, fixky, papiere, oblečenie, jednorazový riad, hygienické potreby, kancelársky papier, deky, posteľné plachty a uteráky, mužské spodné prádlo, ponožky, suché základné potraviny, ryža, cestoviny, koreniny, soľ, olej.

Veci, ktoré obyvatelia prinesú si priamo na mieste prevezmú samotné organizácie, ktoré pomáhajú ľuďom v núdzi – Detský fond SR, ktorý zastrešuje programy Mixklub a Mixáčik v Pentagone, Depaul Slovensko, ktorý prevádzkuje ubytovňu Mea Culpa, združenie PRIMA pracujúce s drogovo závislým a združenie Creo Help, ktoré pomáha ľuďom v kríze prostredníctvom programu Medzipriestor.

Vrakunčania a Bratislavčania sa môžu tešiť na zaujímavý kultúrny program. Účinkujú Vidiek, Anita Soul, Robo Opatovský, Tomáš Bezdeda, Peter Káčer, Adela Banášová, Peter Modrovský, Marián Greksa, Muzikál Frida, Muzikál Pokrvní bratia, Ján Babjak či Gizka Oňová.

Podujatie sa uskutoční na Štedrý deň 24.12. od 9:00 do 14:00 pri kruhovom objazde vo Vrakuni.

Prečítajte si tiež: Aký program ponúka Bratislava tento týždeň? Pozrite sa na náš prehľad

ilustračná foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM