Krimi

Naháňačka ako z akčného filmu: Polícia zastavila unikajúceho vodiča, ktorý nerešpektoval výzvy

Policajti preto po opakovanej výzve cez megafón použili dva varovné výstrely. Vodič aj napriek tomu pokračoval v jazde a prešiel s vozidlom na poľnú cestu.

Ilustračný obrázok k článku Naháňačka ako z akčného filmu: Polícia zastavila unikajúceho vodiča, ktorý nerešpektoval výzvy
6
Galéria

Bratislavskí policajti zastavili unikajúceho vodiča, ktorý počas nebezpečnej jazdy nerešpektoval ich výzvy a nereagoval ani na varovné výstrely do vzduchu. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Nereagoval na výzvy polície

„Policajti počas uplynulej noci o 01.30 h spozorovali vodiča motorového vozidla, ktorý prešiel križovatkou ulíc Galvaniho a Ivanská cesta napriek signálu svetelného signalizačného zariadenia s červeným svetlom ‚Stoj‘,“ uviedla Slamková. Policajti sa preto rozhodli vodiča zastaviť a podrobiť kontrole.

Na ich výzvu nezastavil a začal unikať po Ivanskej ceste smerom na letisko. „Počas svojej jazdy viackrát prešiel s vozidlom do protismeru a nerešpektoval dopravné značenie. Policajti po celý čas prenasledovania vozidla s rumunskými poznávacími značkami vyzývali vodiča na zastavenie,“ opísala hovorkyňa s tým, že vodič výzvy nerešpektoval, odbočil na diaľnicu D1 a bezohľadnou jazdou ohrozoval život a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky.

Skončil v putách

Policajti preto po opakovanej výzve cez megafón použili dva varovné výstrely. „Vodič aj napriek tomu pokračoval v jazde a prešiel s vozidlom na poľnú cestu vedúcu popri Púchovskej ulici v smere do Pezinka. Tu nezvládol vedenie a zišiel s vozidlom do priekopy,“ objasnila Slamková. Policajti podľa nej následne pri zákroku použili hrozbu zbraňou a putá.

„Vykonanou dychovou skúškou bola 23-ročnému vodičovi z okresu Senec nameraná hodnota 0,40 mg/l alkoholu v dychu, opakovaná dychová skúška prítomnosť alkoholu v dychu potvrdila,“ pokračovala hovorkyňa s tým, že policajti muža eskortovali na príslušné policajné oddelenie. Zadržali mu vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu s vozidlom.

„Prípadom sa v súčasnosti aj naďalej zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II, ktorí vec objasňujú ako priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,“ uzatvorila Slamková.

Polícia zastavila unikajúceho vodiča, ktorý nerešpektoval výzvy
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM