KAW Krimi

Naháňačka ako z akčného filmu: Nočnou Karlovou Vsou zneli výstrely

Policajti vodiča megafónom vyzývali na zastavenie, ten však na opakované výzvy nereagoval a svojou nebezpečnou jazdou ohrozoval chodcov ale iných vodičov.

Ilustračný obrázok k článku Naháňačka ako z akčného filmu: Nočnou Karlovou Vsou zneli výstrely
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

Karlovešťanov včera po zotmení vystrašili výstrely. Až neskôr vysvitlo, že ide o policajnú naháňačku.

Krátko pred 21:00 hod. bola hliadka policajtov zo štvrtého bratislavského okresu vyslaná k prevereniu oznámenia na parkovisko na Majerníkovú ulicu. Po príchode z parkoviska vychádzalo vozidlo Škoda Octavia, ktorého vodič po spozorovaní policajnej hliadky strhol riadenie na chodník a z miesta začal unikať v smere do mesta. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Varovné výstrely

Policajti vodiča megafónom vyzývali na zastavenie, ten však na opakované výzvy nereagoval a svojou nebezpečnou jazdou ohrozoval chodcov ale iných vodičov. Počas prenasledovania vodič tiež poškodil aj dopravné značenie.

„Policajti počas prenasledovania priebežne vyhodnocovali situáciu tak, aby v cestnej premávke neboli žiadne vozidlá a ani sa v blízkosti nenachádzali žiadni chodci a za dodržania ustanovení zákona č. 171/1993 Z. z. o Policajnom zbore použili vo vhodnom okamihu služobnú zbraň a vystrelili varovný výstrel do vzduchu. Vodič nereagoval a unikal aj naďalej. Hliadka opäť za dôsledného dodržania zákonných podmienok použila služobnú zbraň, zasiahla a poškodila unikajúce vozidlo,“ vysvetľuje polícia.

Po zastavení vozidla z auta vystúpil 48-ročný muž a 27-ročnou spolujazdkyňou. Polícia zistila, že na vodiča bol vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody, má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá a zároveň mal pri sebe omamné a psychotropné látky. Obaja previnilci boli a eskortovaní na policajné oddelenie.

Pri zásahu nebol nikto zranení. Vyšetrovaním okolností tohto prípadu sa v súčasnosti zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV.

Ilustračné foto

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM