Rôzne Správy

Nadstavba školy je najnáročnejší projekt, aký Jarovce v posledných rokoch riešili

Priestorové problémy s triedami obec doposiaľ riešila zrušením kabinetov a odborných učební. Nadstavbu školy o jedno poschodie plánovali už dávnejšie.

Ilustračný obrázok k článku Nadstavba školy je najnáročnejší projekt, aký Jarovce v posledných rokoch riešili
Zdroj: internet

Nadstavba školy za takmer 648-tisíc eur, najnáročnejší projekt, aký bratislavská mestská časť Jarovce v posledných desaťročiach riešila, čaká už len na stavebné povolenie.

Hlučné práce mimo vyučovania

„Statické posudky, projektová dokumentácia, verejné obstarávanie na dodávateľa, do ktorého sa prihlásilo 10 uchádzačov, to je už minulosť. Teraz sa čaká len na stavebné povolenie, aby sme sa s dodávateľom dohodli na časovom harmonograme, pretože škola sa bude nadstavovať počas jej prevádzky a je potrebné dbať na bezpečnosť," povedal vicestarosta a poslanec Jozef Uhler s ubezpečením, že hlučné práce sa budú vykonávať mimo vyučovacích hodín.

Pre pribúdajúci počet detí v obci, kapacita základnej školy v Jarovciach nestačí už dlhšie. Pôvodne štvortriedka má dnes desať tried, v tomto školskom roku museli otvoriť až dve triedy pre prvákov. Priestorové problémy s triedami obec doposiaľ riešila zrušením kabinetov a odborných učební, ale nadstavbu školy o jedno poschodie plánovali už dávnejšie. Chýbali však peniaze, ktoré obec dostala za predaj pozemkov pod budúcu diaľnicu D4. Rekonštrukcia školy by mala byť dokončená na jeseň budúceho roka.

Čítajte aj: Chátrajúca sýpka v Jarovciach sa zmení na moderný polyfunkčný komplex

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM