Nikola Richterová Samospráva

Rozpočet namierený voči obyvateľom? Zdá sa, že Bratislava zostane v rozpočtovom provizóriu dlhšie

Bratislava zrejme zostane v rozpočtovom provizóriu dlhšie. Mestská rada hlavného mesta totiž neodporučila prerokovať návrh rozpočtu na rok 2015 na najbližšom zastupiteľstve. Vo štvrtok 19. marca jej členovia zasadali mimoriadne a na programe mali len tento jediný bod.

Ilustračný obrázok k článku Rozpočet namierený voči obyvateľom? Zdá sa, že Bratislava zostane v rozpočtovom provizóriu dlhšie
Zdroj: Dnes24.sk

Niektorí poslanci rozpočet označili za spiatočnícky a namierený voči obyvateľom. „Vieme, že doprava je jednou z najdôležitejších oblastí, ktorú cítia občania. Napriek tomu magistrát navrhuje výrazne znížiť transfer pre Dopravný podnik Bratislava. Rozpočtový škrt vo výške 3,5 milióna eur znamená, že sa buď budú rušiť autobusy, alebo zdražejú cestovné lístky,“ vytýka vedeniu mesta šéfka klubu Bratislava Inak a členka mestskej rady Katarína Augustinič.

Rozpočtu vyčíta aj nižšie výdavky na opravy ciest, ktoré sú už dnes podľa nej „žalostne nízke“. Niektorým poslancom sa tiež nepáči, že v návrhu rozpočtu magistrát neznižuje dlhové zaťaženie mesta.

Už minulý mesiac šéfovia klubov primátorovi vyčítali, že stále nedostali k rozpočtu žiadne podklady a nemôžu sa zúčastňovať na jeho príprave svojimi poznámkami, lebo nemajú čo pripomienkovať. Dokument potom nakoniec dostali od vedenia po rokovaní zastupiteľstva 26. februára.

Hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová tvrdí, že primátor je pripravený pokračovať v rokovaniach o návrhu rozpočtu tak, aby bol prijatý čo najskôr. Najbližšie sa má o rozpočte podľa nej rokovať v pondelok 23. marca na ďalšej finančnej komisii. Poslanci by návrh rozpočtu mali schvaľovať ešte tento mesiac na rokovaní mestského zastupiteľstva.

Prečítajte si tiež: Sto dní v úrade primátora Iva Nesrovnala. Čo sa za ten čas (ne)zmenilo?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM