Rôzne

Nad jesennou Bratislavou si na oblohe zatancujú desiatky pestrofarebných šarkanov

Najmenší sa počas tohto víkendu vybláznia s pestrofarebnými šarkanmi vlastnej výroby. Tyrkysové, guľaté, s chvostom aj bez chvosta.

Ilustračný obrázok k článku Nad jesennou Bratislavou si na oblohe zatancujú desiatky pestrofarebných šarkanov
8
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Vlani stúpal vyššie a vyššie, až mu bol špagát prikrátky. Šarkan na minuloročnej Dúbravskej šarkaniáde vyletel vysoko nad Park Pekníkova. Či sa podarí rekord prekonať, sa ukáže 8. októbra.

Dúbravská šarkaniáda

O 15.-tej sa na Pekníčke začína jesenná oslava šarkanov. Vítané sú všetky doma vyrobené draky, šarkany, vtáky, lienky aj iné zvery. Súťažiť sa totiž bude o najzaujímavej­šieho ručne zostrojeného šarkana, a aj šarkana, ktorý vyletí najvyššie. Akcia v prípade priaznivého počasia sľubuje divadlo na oblohe.

„Vietor na podujatí je vítaný, v prípade dažďa sa podujatie neuskutoční,“ hovorí Peter Varga, riaditeľ Domu kultúry Dúbravka. Pár šarkanov sa bude dať aj požičať na mieste. Pre účastníkov bude pripravené niečo sladké pod zub a na zohriatie teplý čaj. Bratislava24.sk informovala Lucia Marcinatová z tlačového oddelenia Bratislava-Dúbravka.

So šarkanom vstup zdarma

Vo Vajnoroch bude hodovanie spojené s Vajnorskou župnou šarkaniádou. V areáli bývalého športového letiska sa v sobotu 8. októbra od 13:30 do 17:00 hod. bude súťažiť v púšťaní šarkanov. Na podujatí Vajnorská šarkaniáda môžete ochutnať jablkové špeciality na Jablkovom hodovaní a navštíviť tvorivé dielne.

Aj Devíne sa budú púšťať šarkany. Jedenásty ročník sa uskutoční v sobotu 8. októbra od 14:00 hod. na Hrade Devín. Každý šarkan s rodinou má vstup zadarmo.

Čítajte aj: Takýto víkend v Bratislave dávno nebol! Pivo na nábreží a tisíc svetiel v meste

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM