Rôzne Šport

Nabrúste si ľadové korčule! V Ružinove tento rok otvoria ekologické klzisko

Ekologické klzisko v Ružinove ušetrí vyše 14-tisíc litrov vody, ktorá by bola potrebná pre prevádzku ľadovej plochy.

Ilustračný obrázok k článku Nabrúste si ľadové korčule! V Ružinove tento rok otvoria ekologické klzisko
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov

V Ružinove budeme mať tento rok možnosť vyskúšať si korčuľovanie na umelom ľade so špeciálnou technológiou. Klzisko sa tam otvorí už 22. novembra.

Hor sa na ľad!

Klzisko so švajčiarskou technológiou Glice je ekologické, nepotrebuje k prevádzke vodu ani teploty pod nulou. „Na ploche Glice si ľudia zajazdia rovnako dobre ako na klasickom ľade. Stačia im na to obyčajné korčule, ale je potrebné ich mať nabrúsené,“ hovorí obchodný riaditeľ spoločnosti Glice pre Českú a Slovenskú republiku Tomáš Paleček.

Umelý povrch bude ekologický. Vďaka tomu klzisko v Ružinove ušetrí vyše 14-tisíc litrov vody, ktorá by bola potrebná pre prevádzku rovnako veľkej ľadovej plochy. Okrem toho nepotrebuje žiadnu elektrickú energiu. „Šetrenie vodou je v súčasnej dobe sucha veľmi dôležité, aj preto dáva čoraz viac miest prednosť umelým klziskám pred ľadovými,“ dodáva Paleček.

Umelé klziská s technológiou Glice sú vhodné pre rekreačné korčuľovanie, ale využívajú ich aj hokejisti NHL na tréningy. Veľkou výhodou je to, že je možné ich umiestniť takmer kamkoľvek, vyžadujú minimálnu údržbu a sú nezávislé na okolitej teplote.

Klzisko nájdete pri Kultúrnom dome Ružinov od 22. novembra 2019, korčuľovanie bude bezplatné. Prevádzkové hodiny: pondelok – piatok od 14:00 – 21:00 hod., sobota – nedeľa od 10:00 – 21:00 hod.

Umelé klzisko
3
Galéria
Zdroj: Glice

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM