Správy Samospráva

Na zeleninu už len do supermarketu: Zatvorili trhovisko na Žilinskej aj na Poľnej ulici

Samospráva bratislavského Starého Mesta verí, že zatvorenie oboch trhovísk je len dočasné.

Ilustračný obrázok k článku Na zeleninu už len do supermarketu: Zatvorili trhovisko na Žilinskej aj na Poľnej ulici
15
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský

V Starom Meste si predajcovia museli zbaliť veci a odísť. Zatvorili totiž trhovisko na Žilinskej ulici aj street food na Poľnej ulici pri Medickej záhrade. Mestská časť sa odvoláva na rozhodnutie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava.

V stánkoch zatiaľ nenakúpite

„Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) po vykonaní štátneho zdravotného dozoru uviedol, že v zmysle platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva č. 98/2021, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k obmedzeniam prevádzok a hromadných podujatí v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19, nie je prevádzkovanie trhových stánkov povolené,“ informoval Bratislava24 hovorca Starého Mesta Matej Števove.

Ako ďalej uviedol hovorca Starého Mesta, zriaďovateľ oboch trhovísk, ktorým sú Technické služby Starého Mesta, s RÚVZ komunikuje (poslali im cez právnu kanceláriu, ktorá ich zastupuje, list, kde objasňujú dôvody, prečo ponechali trhovisko otvorené – tie dôvody vychádzajú z vyhlášky ÚVZ SR), teraz čakajú na odpoveď.

Správajú sa zodpovedne

Mestská časť podotýka, že jej záleží na zdraví obyvateľov Starého Mesta a všetkých návštevníkov oboch trhovísk. Je si vedomá toho, že sa správajú zodpovedne a dodržujú nariadené bezpečnostné opatrenia. „Prevádzkovateľ trhovísk s RÚVZ komunikuje. Veríme, že sa nájde riešenie, ktoré uspokojí všetkých,“ uviedla samospráva.

Bratislava24 oslovila aj RÚVZ, momentálne čakáme na odpoveď. Téme sa budeme naďalej venovať.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM