KAW Rôzne Správy

Na zelenej petržalskej lúke vyrástol za necelé štyri mesiace nový obchodný dom

Bratislava sa rozrastá závratným tempom. V Petržalke už onedlho otvoria ďalšiu prevádzku známeho obchodného reťazca. Obyvateľov rozdelil na dva tábory.

Ilustračný obrázok k článku Na zelenej petržalskej lúke vyrástol za necelé štyri mesiace nový obchodný dom
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Nové stavby rastú v hlavnom meste ako huby po daždi. Je až zarážajúce, ako rýchlo dokáže vyrásť napríklad taký obchodný dom.

Na zelenej lúke

Ešte nedávno zelená lúka na námestí Hraničiarov v Petržalke sa zmenila na stavenisko. Onedlho sa jej premena dovŕši kolaudáciou nového obchodného domu. Hrubú stavbu reťazca Billa postavili za necelé štyri mesiace. Zostáva ešte dokončiť vnútorný priestor, parkoviská a upraviť okolie stavby.

To, že sa zelená plocha zmenila na stavenisko, mnohí obyvatelia Petržalky neprivítali práve s nadšením. Rozdelili sa na dva tábory. Jedna skupina privítala novú možnosť nakupovať, druhá hromžila na ďalšiu zastavanú plochu na sídlisku.

Za aj proti

Ako sa redakcia Bratislava24.sk dozvedela od zástupcov miestneho úradu Bratislava Petržalka, investor vraj splnil všetky podmienky na to, aby stavbu mohol zrealizovať. K svojmu návrhu priložil aj anketu, ktorú urobil s obyvateľmi z priľahlých domov. Údajne v nej vyjadrili pozitívny postoj k stavbe supermarketu.

Mnohí naši čitatelia, ktorí žijú v okolí Námestia hraničiarov, v diskusii k článku uverejnenému v máji písali, že o ankete nevedeli. Jedno je však isté. Petržalka bude mať už onedlho nový obchodný dom.

Billa bude dopravne napojená na komunikáciu Námestia hraničiarov. Zásobovať ju budú z vyhradenej plochy so samostatným vjazdom a výjazdom. Na parkovisko prinesie 66 parkovacích plôch. O bezpečnosť sa netreba báť, spomaľovač na Gessayovu ulicu bude zároveň priechodom pre chodcov.

Bonus v podobe cyklotrasy

Pozdĺž južnej hranice pozemku, na ktorom bude obchodný dom stáť, by mala v budúcnosti vyrásť cyklotrasa, ktorá bude súčasťou pozemku investora stavby. Kým na nej doplnia dopravné značenie, poslúži ako chodník.

„Mestská časť sa pri podobných projektoch snaží, aby developer ponúkol obyvateľom aj nejakú pridanú hodnotu. V tomto prípade by to mal byť práve spomínaný chodník," povedala redakcii Bratislava24.sk hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

Čítajte aj: Petržalka by sa mala opäť rozrásť. Tentokrát o tanečné divadlo

Stavba obchodného reťazca Petržalka
8
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM