Alexandra Húsková Správy

Na zastávkach vás môžu osloviť sčítací komisári. Zaujímať ich bude, aký lístok najčastejšie používate

V Bratislavskom kraji budete môcť stretnúť sčítacích komisárov. Na zastávkach totiž budú vykonávať dopravný prieskum, ktorý organizuje Bratislavská integrovaná doprava. Cieľom je zistiť, ktoré cestovné lístky sú najviac využívané.

Ilustračný obrázok k článku Na zastávkach vás môžu osloviť sčítací komisári. Zaujímať ich bude, aký lístok najčastejšie používate
Zdroj: TASR

Prieskum je anonymný a sčítací komisári sa budú cestujúcich pýtať základné otázky – odkiaľ a kam cestujú a aký lístok na svojej ceste použili. Sčítací komisári sa budú pohybovať na vybraných zastávkach a vo vozidlách.

Dopravný prieskum sa uskutoční vo vozidlách od 15. do 19. marca.

„Prieskum pripravuje spoločnosť Bratislavská integrovaná doprava, ako koordinátor projektu Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK),“ uviedla Eva Kukurová, hovorkyňa BID.

Každý z približne stovky sčítacích komisárov bude označený menovkou. Na nej bude jasne viditeľné logo spoločnosti Bratislavská integrovaná doprava, logá dopravcov, meno sčítacieho komisára a aktuálny dátum.

Komisári budú zistené údaje od cestujúceho zaznamenávať do predtlačeného hárku, ktorý po vykonaní prieskumu odovzdajú.

Prečítajte si aj: Veľká rekonštrukcia ciest v Bratislave.O­pravovať sa bude 37 kilometrov.

Prieskum je anonymný.

„Dopravný prieskum je anonymný a sčítací komisári sa budú cestujúcich pýtať len na začiatok a koniec cesty (obec, v prípade Bratislavy konkrétna mestská časť) a aké cestovné lístky na túto cestu použili. Cestujúcim, ktorí sa zapoja do prieskumu a tým podporia zlepšenie funkčnosti integrovanej dopravy, vopred ďakujeme,“ povedala Zuzana Horčíková, generálna riaditeľka Bratislavskej integrovanej dopravy.

Cestujúci budú podľa hovorkyne o prieskume informovaní z informačných letákov, ktoré budú umiestnené na zastávkach a vo vozidlách dopravcov.

„Svoje podnety k priebehu prieskumu môžu občania zasielať písomne emailom, k dispozícii je tiež telefonická informačná linka 0948 102 102,“ priblížila Eva Kukurová.

Prečítajte si aj: Máte dilemu, aký lístok si kúpiť? Môžete si pomôcť kalkulačkou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM