Rôzne

Na Záhorí majú za sebou vynikajúcu turistickú sezónu. Stupavské Dni zelá navštívilo vyše 40 tisíc ľudí

Rekordná účasť návštevníkov na viacerých letných podujatiach zaradila tohtoročnú turistickú sezónu na Záhorí medzi doteraz najlepšie. Dni zelá v Stupave majú za sebou najsilnejší ročník za 19 rokov. Navštívilo ich vyše 40 tisíc ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Na Záhorí majú za sebou vynikajúcu turistickú sezónu. Stupavské Dni zelá navštívilo vyše 40 tisíc ľudí
Zdroj: TASR

K najvyhľadáva­nejším patrili Skalické dni, ktoré navštívilo takmer 27.000 ľudí, hudobný festival Cibula fest v Holíči prilákal 10.000 nadšencov a Dní zelá v Stupave mali najsilnejší ročník spomedzi doterajších 19, keď mali až 40–tisícovú návštevnosť.

„Viaceré mestá potvrdili, že išlo o veľmi dobrú sezónu i napriek prebiehajúcim rekonštrukciám významných kultúrnych pamiatok,“ uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Dominika Leváková.

Významným medzinárodným ocenením sa mohol pochváliť Penati Golf Resort Šajdíkove Humence. Renomovaný britský golfový časopis ho zaradil do rebríčka najlepších ihrísk kontinentálnej Európy a foto rezortu sa dostalo na titulku ročenky Golf World Magazine.

V roku 2016 ponúkne organizácia okrem mnohých aktivít návštevníkom aj redizajnovanú brožúru o Záhorí a významné a návštevnícky obľúbené podujatia budú sústredené v Kalendáriu 2016.

Podľa Levákovej na viacerých turisticky navštevovaných miestach pribudnú informačné zóny (infopointy). Svoju tvár zmení aj portál o cestovnom ruchu Záhoria, ktorý bude atraktívnejší a užívateľsky jednoduchší.

Predseda predstavenstva OOCR a primátor mesta Holíč Zdenko Čambal za jednou z priorít považuje vytváranie podmienok pre cestovný ruch aj pre nízko príjmové skupiny.

„Nie každý si môže dovoliť dovolenku pri mori. Máme záujem zamerať sa ešte viac na domácich a českých návštevníkov a pripraviť im program, kvôli ktorému zotrvajú u nás dlhšie,“ uviedol.

OOCR Záhorie so sídlom v Senici je partnerstvo verejného a súkromného sektora zloženého z 33 členov z oblasti turizmu a samospráv s cieľom vytvoriť zo Záhoria turisticky navštevovanú destináciu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM