Rôzne

Na výročie vraždy J. Kuciaka a M. Kušnírovej Slováci opäť vyjdú do ulíc

Po vražde slovenského novinára a jeho snúbenice Slováci vychádzali do ulíc a volali po slušnosti, pravde a spravodlivosti. Tieto protesty boli najmasovejšie od novembra ´89.

Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok 21. februára 2019 uplynie rok od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Slováci v tento deň opäť vyjdú do ulíc, a to v Bratislave, Košiciach a Banskej Bystrici.

Rok od vraždy

Rok 2018 si Slováci dobre zapamätajú. Našou krajinou otriasla brutálna smrť dvoch mladých ľudí, investigatívneho reportéra Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Po ich smrti vyplávalo na povrch veľa šokujúcich informácií o slovenskej politike, polícii a korupcii v našej krajine.

Počas roku 2018 Slováci pravidelne vychádzali do ulíc a volali po slušnosti, pravde a spravodlivosti. Protestmi sa podarilo dosiahnuť, že Robert Fico odstúpil z postu premiéra a Robert Kaliňák z postu ministra vnútra. Tieto zhromaždenia boli najmasovejšie od novembra ´89. Vo štvrtok sa Námestie SNP opäť zaplní protestujúcimi Slovákmi.

„Vidíme, že niektorí politici nemajú naďalej problém používať nenávisť a konšpirácie ako pracovnú metódu. Hneváme sa na tých, ktorí nemajú odvahu vyvodiť voči sebe osobnú zodpovednosť. Tituly, hodnosti a funkcie sú pre nich viac ako pokora a úcta k pravde a vzdelaniu. Hanbíme sa za hrubosť a cynizmus ľudí vo verejných funkciách,“ uvádza iniciatíva Za slušné Slovensko.

Požiadavky iniciatívy Za slušné Slovensko stále pretrvávajú: „Voláme po vyšetrení vraždy Jána a Martiny. Ak sa chceme posunúť ďalej, musíme poznať mená tých, ktorí si túto obludnú vraždu objednali. Voláme po dôveryhodnej vláde, takej vláde a takej politike, ktorá je skutočnou službou všetkým ľuďom, politike, ktorá prináša víziu a riešenia.“

Protest v Bratislave sa bude konať na Námestí SNP o 17:00 hod.

Zúčastníte sa štvrtkového zhromaždenia?

nie
Za slušné Slovensko na Námestí SNP v Bratislave (16. 11. 2018)
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM