Rôzne

Na vrchu 125-metrovej Nivy Tower bude unikátna reštaurácia s výhľadom na hrad

HB Reavis spustil výstavbu projektu Stanica Nivy. Ako prvú začne budovať 125 metrov vysokú administratívnu vežu Nivy Tower s viacerými unikátmi.

Ilustračný obrázok k článku Na vrchu 125-metrovej Nivy Tower bude unikátna reštaurácia s výhľadom na hrad
5
Galéria
Zdroj: HB Reavis

Spoločnosť HB Reavis začala s výstavbou administratívnej veže Nivy Tower, ktorá bude so 125 metrami najvyššou budovou na Slovensku.

Reštaurácia na vrchole

„Prestížna poloha Nivy Tower, ktorá sa bude nachádzať na rohu Svätoplukovej a Mlynských nív, bude východnou bránou do novovznikajúcej štvrte v Bratislave. Návštevníkom poskytne jedinečný panoramatický výhľad na mesto. Na samom vrchu bude unikátna reštaurácia prístupná pre každého s dychberúcim výhľadom na Bratislavský hrad, či Kamzík a Kolibu,“ Bratislava24.sk informovala Martina Jamrichová zo spoločnosti HB Reavis. Do reštaurácie sa vyveziete samostatným výťahom.

Nivy Tower bude podľa Jamrichovej disponovať aj najrýchlejšími výťahmi na Slovensku či najlepším napojením na verejnú dopravu v hlavnom meste.

Veža Nivy Tower by mala byť dokončená na prelome rokov 2019 – 2020. Projekt ponúkne viac ako 31-tisíc m2 administratívnych priestorov vybavených LED svetlami. „Za dizajnom Nivy Tower stojí britské architektonické štúdio Benoy v spolupráci so slovenským ateliérom Siebert +Talaš, ktorí navrhovali aj koncept pre novú autobusovú stanicu Nivy,“ doplnila Jamrichová.

Nivy Tower bude súčasťou projektu Stanica Nivy, pod strechou ktorej nájdeme nielen autobusovú stanicu, ale aj nákupné centrum, tržnicu, zelenú strechu s mestskými záhradami, športovú a relaxačnú zónu, či viac ako 2-tisíc parkovacích miest. S budovaním tejto časti začne developer v letných mesiacoch tohto roku.

rooftop Nivy Tower
5
Galéria
Zdroj: HB Reavis
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM