Kultúra

Na Vianočných trhoch a dielničkách v Rusovciach dnes stretnete Luciu

SĽUK v adventnom predvianočnom čase ponúka tento rok okrem Vianočných trhov po prvý raz aj Česko-slovenské Vianoce prostredníctvom filmových rozprávok.

Ilustračný obrázok k článku Na Vianočných trhoch a dielničkách v Rusovciach dnes stretnete Luciu
5
Galéria
Zdroj: SĽUK facebook

Počas adventných víkendov na Vianočných trhoch deti v tvorivých dielňach maľujú, vytvárajú rôzne figúrky z papiera, umelých látok, ktoré znázorňujú anjela, čerta, sv. Luciu a ďalšie známe postavičky, spojené s Vianocami a kresťanskými motívmi. Príďte sa aj vy zabaviť a poučiť do Rusoviec. Trhy nájdete v areáli SĽUK-u.

„Deti zaujíma všeličo, ale pre mňa je zaujímavé poznanie, že deti pred papierom a inými prírodnými materiálmi uprednostňujú plast“, povedala dnes pre TASR animátorka Lucia Šaganová.

Rozprávkový SĽUK

SĽUK v adventnom predvianočnom čase ponúka tento rok okrem Vianočných trhov po prvý raz aj Česko-slovenské Vianoce prostredníctvom klasických filmových rozprávok, ako je Popoluška, Popolvár najväčší na svete, Šípková Ruženka, Sedem zhavranených bratov, Perinbaba, ale aj česko-slovenský film Anjel Pána 2, v ktorom hrajú známi slovenskí i českí herci. Rozprávky pre deti aj dospelých premietajú v Kine SĽUK každú sobotu a nedeľu o 15:00 hod. až do skončenia adventu.

Nedeľný program

Tvorivá dielňa Lucia – výroba svietnikov, kreslenie na tému Lucia, výroba postavy Lucie z papiera, maľovanie na tvár sa začne o 12.00 h v priestoroch SĽUK-u na Balkánskej 31 v Rusovciach. Deti bude sprevádzať postava Lucie, ktorá porozpráva o svojom živote a o tradičných zvykoch spojených s jej menom.

Vianočné trhy v SĽUK-u – začnú sa o 14:00 hod. na Balkánskej 31.

Perinbaba – kino SĽUK v Rusovciach na Balkánskej ulici 31 pripravilo pre detských divákov podujatie Česko-slovenské rozprávkové Vianoce. Premietanie začne o 15:00 hod.

Ilustračné foto

Kultové slovensko-české rozprávky
5
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM