Barbara Dallosová Správy

Na urgente v Bratislave napadli záchranára: Strhnutý respirátor a RANA do tváre

Bohužiaľ, prípad nie je tak ojedinelý. Zdravotníci na urgentnom príjme sa stretávajú s agresívnym správaním pacientov či ich rodinných príslušníkov pomerne často.

Ilustračný obrázok k článku Na urgente v Bratislave napadli záchranára: Strhnutý respirátor a RANA do tváre
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

K incidentu došlo na oddelení urgentného príjmu v Národnom ústave detských chorôb v Bratislave. Informovala o tom Televízia JOJ. Podľa hovorkyne Národného ústavu detských chorôb Dany Kamenickej na mieste zasahovala aj polícia.

„V Národnom ústave detských chorôb, žiaľ, sledujeme stupňujúcu sa agresivitu zo strany návštevníkov nemocnice,“ ozrejmila hovorkyňa. Záchranárovi pri útoku strhli respirátor a udreli ho do tváre.

Bohužiaľ, prípad nie je tak ojedinelý. Zdravotníci na urgentnom príjme sa stretávajú s agresívnym správaním pacientov či ich rodinných príslušníkov pomerne často. Zvlášť v tomto zdravotníckom zariadení, kde sú pacientami deti a rodičov niekedy premôžu emócie.

„Každé dieťa prechádza triediacim pracoviskom, kde sa určí naliehavosť ošetrenia. Prosíme preto rodičov, aby zdravotníkom dôverovali a rešpektovali ich inštrukcie. Násilie v týchto situáciách rozhodne nikomu nepomôže, ani rodičom a ani zdravotníkom,“ povedal pre televíziu riaditeľ Národného ústavu detských chorôb Peter Bartoň.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM