Rôzne

Na Slovensku postavia DRUHÝ mrakodrap: Vyrastie v Bratislave a bude merať 141 metrov! FOTO

Mrakodrap číslo 2! Len pred niekoľkými týždňami vyrástol v hlavnom meste prvý slovenský mrakodrap a už sa začne so stavbou ďalšieho!

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensku postavia DRUHÝ mrakodrap: Vyrastie v Bratislave a bude merať 141 metrov! FOTO
7
Galéria
Zdroj: JTRE

Bratislavský downtown sa bude môcť onedlho pochváliť ďalšou ikonickou stavbou. A znovu to bude poriadne vysoká veža, ktorá dodá lukratívnej časti Bratislavy na noblesnosti.

„Slovenská metropola sa onedlho dočká definitívneho dokončenia najvyššej budovy. Eurovea Tower so 168 metrami od J&T Real Estate bude jednoznačnou dominantou, ktorá ako jediná výraznejšie prevyšuje panorámu ostatných budov v bratislavskom downtowne. Onedlho sa k nej ale môže pridať druhá veža – Klingerka 3 od toho istého developera má zelenú k výstavbe,“ informuje portál yimba.sk.

Poriadna výška

Ide o projekty Klingerka 2 a Klingerka 3. „Celý komplex Klingerky 2 a 3 vznikne na lichobežníkovom pozemku, vymedzenom Mlynskými nivami, Plátenníckou, Prístavnou a Košickou. Veľký rozsah podnietil investora k rozdeleniu projektu na dvojicu etáp. Klingerka 3 sa bude nachádzať v južnej časti pozemku. Od druhej etapy bude oddelená komunikáciou v predĺžení Valchárskej ulice,“ píše spomínaný portál.

Celý projekt bude vtesnaný do miest, kde v minulosti sídlil priemyselný areál Gumon.

Etapy výstavby

Naplánované sú stavby 01–06, kombinujúce bývanie, administratívu, retail a služby pre okolie. Založené budú na podzemnej garáži s troma podlažiami. „Prvou zo šestice stavebných objektov bude polyfunkčný bytový dom popri Košickej. Tvoriť ho majú dve sekcie so šiestimi a ôsmimi nadzemnými podlažiami. Šesťpodlažná časť bude mať na treťom až šiestom podlaží administratívne priestory, v osempodlažnej časti budú umiestnené byty,“ uvádza portál yimba.sk.

„Druhý bytový dom popri Košickej bude mať 27 podlaží a 89,6 metrov. Od tretieho po 27. podlažie budú byty, doplnené o apartmány po 13. podlažie. Na prvých dvoch podlažiach bude vybavenosť v podobe obchodov a kancelárií,“ dodáva.

Ako približuje web, tak ďalšie dva objekty budú umiestnené smerom do Plátenníckej. Prvým z nich je sedempodlažné ubytovacie zariadenie na krátkodobé pobyty. Na prvom podlaží sa uvažuje s recepciou a jedálňou, na druhom so spoločenským priestorom pre hostí a na druhom až siedmom s ubytovacími jednotkami. Druhým objektom bude päťpodlažný dom s kanceláriami a obchodmi na prízemí.

„Vyčnievať bude piaty objekt – administratívna veža na nároží Košickej, Prístavnej a Plátenníckej ulice. Výšková budova s 35 podlažiami dosiahne výšku 141 metrov, čím citeľne presiahne aktuálne druhú najvyššiu budovu v Bratislave – Nivy Tower so 125 metrami. Popri Eurovea Tower pôjde o druhú výraznú dominantu nového centra. Pri diaľkových pohľadoch by sa mohla vďaka tomu prehĺbiť kvalita panorámy,“ doplnili.

S vežou súvisí šiesty objekt, pavilón, pod ktorým bude umiestnený vjazd do podzemnej garáže. Nachádzať by sa tu malo 1.003 parkovacích miest v prospech tretej etapy, celkovo ale celý projekt prinesie 1,7-tisíc stojísk.

KLIKNITE aj na tieto články:

V Bratislave vyrastie ďalší mrakodrap
7
Galéria
Zdroj: JTRE
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM