Alexandra Húsková Kultúra

Na Slovensku máme mnoho šikovných žien. Tie najúspešnejšie si prevzali ocenenia na Slovenke roka 2015

Úspešným slovenským ženám patril nedeľný večer v historickej budove Slovenského národného divadla. Slovenská verejnosť v priamom prenose RTVS spoznala víťazky 7. ročníka čitateľskej ankety Slovenka roka 2015.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensku máme mnoho šikovných žien. Tie najúspešnejšie si prevzali ocenenia na Slovenke roka 2015
Zdroj: Dnes24.sk

Ocenenia si prevzali herečka Jana Oľhová, redaktorka Barbora Demešová, prodekanka Andrea Čalkovská, prorektorka Eva Grey, primárka Elena Loumová, zjazdová lyžiarka Petra Vlhová, manažérka Andrea Cocherová a bankárka Elena Kohútiková, ktorá získala zároveň titul Absolútna Slovenka roka.

Mimoriadne ocenenie za celoživotný prínos pre Slovensko si prevzala speváčka Marika Gombitová.

„Sú to všetko úžasné ženy, ktoré v živote vo svojej profesii veľa dosiahli, a je obdivuhodné, že môžu byť takto prezentované ich príbehy celej verejnosti, že sa o nich môže verejnosť dozvedieť. To je podľa mňa to najkrajšie a to, čo nás všetky spájalo. Chcela som študovať jazyky, a keď sa rozhodovalo o mojej budúcnosti, moji rodičia rozhodli, že idem na strednú ekonomickú školu a tým určili môj smer ďalšieho študijného aj profesionálneho vývoja,“ uviedla absolútna Slovenka roka Elena Kohútiková, zástupkyňa generálneho riaditeľa VÚB.

„Získanie ceny Slovenka roka je pre mňa veľmi veľký záväzok a výzva do budúcnosti neuspokojiť sa s tým, čo človek vo svojej práci dosiahol, ale pracovať na sebe ďalej, aby diagnostika, ktorej sa venujem, bola stále na lepšej a kvalitnejšej úrovni. Je to zodpovednosť aj voči ľuďom, ktorí mi dali hlas a ktorí mi veria. Urobím všetko preto, aby som ich nesklamala. Zároveň to beriem ako poctu, že si niekto všimol prácu aj v takej malej nemocnici, akou je Levoča, kde pracujem. Myslím si, že výsledky práce a diagnostiky na našom oddelení, ktorej sa venujem ja a môj kolektív, ako aj odozva pacientok svedčia o tom, že naozaj robíme kvalitnú diagnostiku a nemáme sa začo hanbiť. Aj na východe v malej nemocnici môžeme robiť takú prácu, na ktorú sme právom hrdí,“ povedala ocenená Elena Loumová, primárka rádiodiagnostického oddelenia Všeobecnej nemocnice v Levoči.

„Toto ocenenie znamená pre mňa veľmi veľa, som rada, že som mohla byť nominovaná na Slovenku roka v športovej kategórii. Užívam si to a veľmi si to vážim. V spoločnosti tak významných a úspešných žien som sa cítila veľmi dobre,“ doplnila alpská lyžiarka Petra Vlhová, ktorá už začala s prípravou na novú lyžiarsku sezónu.

„Bol to úplne iný pocit, veľmi príjemný, zľahka stresujúci, ocenenie ma veľmi potešilo aj dojalo. Prvé rozhodnutie venovať sa filantropii a charite vzniklo ešte v roku 1998, kedy sa mi podarilo presvedčiť dôležitých mužov vo filme, aby sme sa začali venovať aj tejto činnosti. Už 16 rokov sa snažím ísť aj touto cestou a posledné dva roky sa venujem už iba tejto činnosti, keď som si povedala, že všetky skúsenosti, ktoré som v biznise nadobudla, odovzdám v prospech neziskového sektora a takto pomáhať ľuďom,“ dodala ocenená Andrea Cocherová, správkyňa Nadácie Orange.

„Som šťastná, že sme mohli prežiť tento večer s takými výnimočnými dámami, večer bol plný emócií. Som hrdá na to, že Slovensko má také výnimočné ženy, som hrdá na to, že môžeme o nich písať v našom týždenníku Slovenka, prinášať ich príbehy a osudy, aby ich ľudia spoznali bližšie. Pripraviť takýto večer je veľká práca, musím povedať, že celý môj tím je úžasný, navyše si všetko robíme sami vo vydavateľstve, o to si to viac cením, aj im patrí moja vďaka,“ uviedla riaditeľka vydavateľstva Star Production a organizátorka ankety Mária Reháková.

„Som veľmi rád, že vďaka tejto ankete spoznávame každoročne mimoriadne úspešné ženy na Slovensku a ich výsledky práce, ktoré často presahujú hranice Slovenska. Náš obdiv a naša úcta patrí všetkým nominovaným dámam,“ povedal minister kultúry a predseda poroty Marek Maďarič.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM