Tlačové správy

Na Salónke v Starej tržnici kúpite darčeky, zabavíte sa a ešte aj pomôžete iným

Naladiť sa na vianočnú atmosféru sa môžete v bratislavskej Starej tržnici. Jedinečná Salónka spája nákupy darčekov, dobré jedlo, zaujímavý program s pomocou ľuďom. Môžete na nej kúpiť originálne darčeky od lokálnych značiek, celkovo sa na nej vymení takmer 300 predajcov.

Ilustračný obrázok k článku Na Salónke v Starej tržnici kúpite darčeky, zabavíte sa a ešte aj pomôžete iným
Zdroj: SLSP

Zároveň sa môžete zabaviť či naučiť sa niečo nové vďaka bohatému sprievodnému programu. A vďaka službe GoodPay od Slovenskej sporiteľne môže každý návštevník nielen pohodlne platiť bezkontaktne, ale tiež pomôcť ľuďom bez domova.

Salónka Slovenskej sporiteľne je salónom lokálneho umenia, dizajnu, kníh a dobrôt. Nadväzuje na úspešnú Vianočnú tržnicu spred 2 rokov, ktorú v pandemickom období navštívilo viac ako 30 tisíc ľudí. Pod jednou strechou budú mať návštevníci vo vybraných dňoch, od 7. decembra do 21. decembra, možnosť nakúpiť originálne darčeky pre svojich blízkych, a zároveň tak svojím nákupom podporiť lokálne značky, malé i väčšie vydavateľstvá, remeselných výrobcov potravín a umelcov. V priestore sa počas trvania trhov vystrieda takmer 300 predajcov.

GoodPay – platením pomáhate

Keďže hlavným partnerom podujatia je Slovenská sporiteľňa, samozrejmosťou bude možnosť zaplatiť bezplatne kartou, mobilom či hodinkami. Budete tak môcť urobiť u takmer všetkých obchodníkov. A práve bezkontaktným platením môžete pomôcť aj tým menej šťastným. Vďaka službe GoodPay venuje Slovenská sporiteľňa za každú zrealizovanú bezkontaktnú platbu 10 centov integračnému centru OZ Stopa Slovensko. Celkovú sumu následne Nadácia Slovenskej sporiteľne znásobí až do výšky 5 000 eur.

„Čas predvianočný je časom, kedy sa ľudia bez domova dostávajú do pozornosti verejnosti, avšak po Vianociach akoby sa opäť na týchto ľudí zabudlo. My tu sme celý rok a snažíme sa ukončovať bezdomovectvo a pracovať na zlepšovaní služieb. Je veľmi prínosné, že viaceré spoločnosti, ako je aj Slovenská sporiteľňa a čoraz viac dobrovoľníkov podporujú ukončovanie bezdomovectva s nami," vraví Pavol Sabela, riaditeľ OZ Stopa Slovensko.

Zdroj: SLSP

Nielen nákupy, ale aj jedlo a diskusie

Vďaka GoodPay môžete rovnakým spôsobom pomôcť, aj keď budete používať bezkontaktné platenie na Vianočnom Hlavnom trhu. Podporíte tým organizácie, ktorých cieľom je vytvoriť bezpečnejšie mesto pre mladých ľudí. V Starej tržnici sa uskutoční aj zbierka darčekov pre deti zo znevýhodneného prostredia. Stačí priniesť alebo priamo na Salónke kúpiť darček a pod vianočným stromčekom si ich nájdu deti z jednorodičovských rodín, z centier charity či deti, ktorých mamy bojujú s vážnym ochorením.

„Pred dvomi rokmi sme prišli s iniciatívou Doma nakupujem, aby sme podporili firmy pôsobiace na Slovensku. Vianočnú tržnicu vtedy navštívili desiatky tisíc ľudí, čo bol veľký úspech. Dnes v tom pokračujeme, ale ako vraví Julo Satinský v našej reklame – veci treba dokončovať. A keďže Vianoce nie sú a nemajú byť len o nákupoch, tento rok nájdete v Starej tržnici aj dobré lokálne jedlo, priestor na oddych s deťmi, možnosť diskutovať či spoznávať umenie. A vďaka našej službe GoodPay pomôžete aj iným,“ vraví Dáša Juríková, riaditeľka Brand HUBu Slovenskej sporiteľne.

Zdroj: SLSP

Kedy bude otvorená Salónka so Slovenskou sporiteľňou?

Vo vybrané dni od 7. decembra do 21. decembra 2022:
Prvý turnus: 7. až 9. decembra (streda, štvrtok, piatok)
Druhý turnus: 11. až 13. decembra (nedeľa, pondelok, utorok)
Tretí turnus: 14. až 16. decembra (streda, štvrtok, piatok)
Štvrtý turnus: 18. až 21. decembra (nedeľa, pondelok, utorok, streda)

Každý deň v čase od 14:00 do 20:00 a v nedeľu od 10:00 do 18:00.

Hlavným partnerom Starej tržnice aj projektu Salónka 2022 je Slovenská sporiteľňa. Salónka 2022 vzniká v spolupráci s Čerstvé ovocie, BRaK – Bratislavský knižný festival, ASIL – Asociácia ilustrátorov, Wamp, Łodz Design Festival a Zlín Design Week. Projekt podporil aj International Visegrad Fund. Partnermi Starej tržnice sú BKIS, Hlavné mesto Bratislava.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: SLSP
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM