Rôzne

Na ružinovských základných školách sa budú počas leta opravovať strechy. Samospráva vyčlenila skoro 300 tisíc eur

Počas letných prázdnin čakajú základné školy v bratislavskom Ružinove rôzne stavebné a rekonštrukčné práce. Mestská časť na to vo svojom tohtoročnom rozpočte vyčlenila 280.000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Na ružinovských základných školách sa budú počas leta opravovať strechy. Samospráva vyčlenila skoro 300 tisíc eur
Foto: Katarína Oravská

„Rekonštrukciou strechy vrátane jej zateplenia prejdú dva pavilóny Základnej školy (ZŠ) Medzilaborecká, rovnakú opravu čaká budovu telocvične v ZŠ Ostredková,“ informoval starosta Ružinova Dušan Pekár.

V ZŠ Drieňová, ktorej stále stúpa počet žiakov, pribudne druhá telocvičňa. Vznikne prebudovaním existujúceho átria a jeho prestrešením. Z kapacitných dôvodov sa bude rozširovať i jedáleň v ZŠ Mierová. „Prestavbou interiéru si svoje miesto za stolom nájde takmer dvojnásobný počet stravníkov, počet stoličiek sa zvýši z 80 na 152,“ priblížil Pekár.

Obdobie letných prázdnin v predchádzajúcich rokoch využila ružinovská samospráva na rekonštrukciu toaliet a spŕch v základných a materských školách. Rekonštrukcie sa týkali aj zväčšenia kapacity škôlok, opráv rozvodov, výmeny okien i zateplenia budov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM