Kultúra

Na rakúskom zámku Schloss Hof sa vaše deti zabavia aj poučia

Veľkú prázdninovú zábavu aj pre slovenské deti na rakúskom zámku Schloss Hof, neďaleko Bratislavy, sľubujú organizátori počas tohto mesiaca.

Ilustračný obrázok k článku Na rakúskom zámku Schloss Hof sa vaše deti zabavia aj poučia
Zdroj: www.schlosshof.at

Denné popoludňajšie workshopy (vždy od 14. do 17. hod.) sa budú striedať s víkendovými podujatiami od 6. augusta do 4. septembra.

„Bude to mesiac plný aktivít, bohatá ponuka prázdninového vyžitia. Kreatívny umelecký i kultúrny program pre deti a k tomu bezkonkurenčné exteriérové aktivity v areáli zámku poskytnú rozsiahle barokové záhrady. Zámocký statok so svetom aj vzácnych zvierat a dva nové Zážitkové okruhy sa postarajú o dobrú zábavu na čerstvom vzduchu, kde možno preskúmať život služobníctva pomocou hravých stanovíšť,“ uviedla zámocká sprievodkyňa Barbora Hromjáková z Bratislavy.

Pocit letnej dovolenky

Z bezprostrednej blízkosti možno obdivovať biele oslíky, pohladiť a kŕmiť najmladšie prírastky z rodiny kozičiek a ovečiek. Po spoznávaní rozsiahlych zámockých exteriérov možno pobudnúť v relaxačnej zóne, ktorá vďaka jemnému piesku, osviežujúcim vodným atrakciám, pohodlným ležadlám a romantickým hojdacím sieťam navodí pocit letnej dovolenky.

V Detskom a rodinnom svete v obnovenej historickej budove Bäckenhof sú denne na programe tematické workshopy. Ich účastníci sa zahrajú na pekárov a z vláčneho cesta pripravia chrumkavé pečivo. Tých, ktorí sa radi hrajú s hlinou a semienkami, poteší sadenie do vlastnoručne zhotovených črepníkov.

Pri výrobe papiera, figúrok z liateho cínu, tlače na látku a iných pokusov sa zahrajú na malých remeselníkov. Tvorba parochní a vejárov ich zavedie do obdobia Márie Terézie. Otvorené budú i dvere do detského barokového divadla, kde si na sebe vyskúšajú módne časti z barokového obdobia. V rámci workshopu Akadémia umenia pre deti sa možno priučiť s maliarmi rôznym výtvarným technikám.

Rozprávkoví hrdinovia

Počas víkendov ožije detské divadlo rozprávkovými hrdinami v predstaveniach Popoluška, Medvedík Bernie, Zámocké strašidlá a iných. Poteší aj bábkové divadlo Lopta Hopta v slovenskom jazyku. Vivaldiho Štyri ročné obdobia bude koncert so zvukmi prírody, nevšedný bude aj program Mozart: Malá nočná hudba a Zázračná flauta. Tiež Žabiak Filip a tajomstvo vody aj iné literárne čítania spojené s hudbou alebo čarovaná zábava s kúzelníkom.

„Všetky podujatia, ktoré Veľká prázdninová zábava ponúka, možno absolvovať so zberným pasom. Na záver leta bude žrebovanie o skvelé ceny,“ dodala Barbora Hromjáková.

Čítajte aj: Objavte s nami nádherné miesta len kúsok za hranicami

Ilustračný obrázok

Schloss Hof
5
Galéria
Zdroj: Schlosseckartsau
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM