Rôzne Správy

Na proteste proti Istanbulskému dohovoru sa stretli stovky ľudí, FOTO + VIDEO

Ľudia si na stretnutí vypočuli farára Mariána Kuffu, ktorého kázne organizátori premietali na plátne a spoločne sa pomodlili.

Zdroj: Dnes24.sk

Na modlitbovom stretnutí pred Úradom vlády SR v Bratislave sa v utorok zišli stovky ľudí, aby sa pomodlili za riadnu rodinu. Jej organizátori na ňom poukazovali na riziká Istanbulského dohovoru.

Protest proti Istanbulskému dohovoru

„Tretí rok už chodíme po Slovensku a vysvetľujeme riziká Istanbulského dohovoru, respektíve gender ideológie, ktorá v ňom je skrytá. Keď sme si vlastne prečítali viackrát tento Istanbulský dohovor, tak vidíme tam mnohé veci, ktoré nieže pomáhajú pri pomoci ženám, ktoré sú týrané, ale práve naopak, robia prekážky,“ povedal Pavol Vilček zo Slovenského dohovoru za rodinu (SDZR).

Ľudia si na stretnutí vypočuli farára Mariána Kuffu, ktorého kázne organizátori premietali na plátne a spoločne sa pomodlili. Kuffa na stretnutie osobne neprišiel, pretože mu to podľa jeho slov zakázal diecézny biskup.

Zhromaždenia sa zúčastnili aj kotlebovci, vedenie SNS s predsedom strany Andrejom Dankom, podpredsedom Jaroslavom Paškom a Evou Smolíkovou, ale aj líder strany Vlasť Štefan Harabin.

SDZR vyzvalo ústavných činiteľov SR, aby písomne oznámili Rade Európy, že Slovensko sa nehodlá stať zmluvnou stranou Istanbulského dohovoru, nakoľko je v ňom ukrytá „škodlivá“ gender ideológia, ktorá je podľa SDZR proti Bohu, vede a prírode.

Dav sa pred treťou hodinou presunul pred Prezidentský palác a do pol hodiny sa rozišiel.

Protest proti Istanbulskému dohovoru na Námestí slobody
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM