Nina Táborská Kultúra

Na pozadí tradícií nájdite svoj súčasný vzťah k Dunaju: Zažite príjemný večer na SOARÉ

SOARÉ sa spája s minulými časmi, keď si ľudia chodievali do kaviarní podebatovať o rôznych témach. Tak tomu bude aj tento pondelok v kaviarni Dobre&Dobré v Starej tržnici. V poradí šieste SOARÉ prinesie opäť večer plný uvoľnených a otvorených debát.

Ilustračný obrázok k článku Na pozadí tradícií nájdite svoj súčasný vzťah k Dunaju: Zažite príjemný večer na SOARÉ
Zdroj: Dnes24.sk

Nápad na organizovanie série večerov SOARÉ prišiel od Jána Jackuliaka, herca, režiséra a priateľa kaviarne DOBRE&DOBRÉ. Kaviareň v Starej tržnici nadväzuje na tradície starej Bratislavy rôznymi spôsobmi, nielen svojim interiérom, prístupom k zákazníkom, ponukou nápojov a občerstvenia, ale aj organizáciou rôznych podujatí. Takými sú aj večerné SOARÉ, ktoré sa konajú pravidelne jedenkrát do mesiaca a vždy na inú zaujímavú tému.

Prizvaní hostia spolu s vami spomínajú na minulosť a hľadajú inšpirácie v súčasnosti. V príjemnom prostredí, pri dobrom jedle a drinku si nielen zaspomínate, ale sa aj dozvietie niečo nové o našej Bratislave.

Inak tomu nebude ani tento raz. Na dnešnom SOARÉ sa bude hovoriť o Dunaji.

Dunaj sa dotýka všetkých Bratislavčanov a Bratislavčaniek, súvisí s dopravou po meste, s miestami na odpočinok, je spätý s históriou mesta a sú po ňom pomenované mnohé veci; aj obchodný dom či kultúrne centrum.

Viete si predstaviť Bratislavu bez Dunaja? Aký bol bratislavský Dunaj v minulosti? Poznáte krásne miesta na Dunaji? Je pre nás Dunaj láskou alebo prekážkou pri ceste mestom? A vôbec, čo bude s naším Dunajom ďalej?

Na tieto a mnohé iné otázky odpovedia a svoj vzťah k Dunaju vysvetlia vzácni hostia: Igor Berta, lodník nie z povolania, ale z vášne, ktorý pozná tajomné a exotické zákutia Dunaja doslova za rohom od civilizácie. Jozef Tancer, literárny historik, autor knihy Neviditeľné mesto: Prešporok/ Bratislava v cestopisnej literatúre, sa venuje aj dunajským cestopisom, z ktorých vyčítal, ako sa na Bratislavu pozerali cestovatelia po Dunaji v minulosti a Juraj Čorba, zástupca Dunajského fondu zo Stredoeurópskej nadácie, v rámci ktorého sa snažia podporiť nové projekty na Dunaji za účelom skvalitnenia života na rieke.

Zdanlivo celkom odlišné pohľady budú mať spoločného menovateľa: blízky vzťah k rieke, ktorá je základným symbolom nášho mesta.

Lístky sa dajú zakúpiť priamo v kaviarni u obsluhy alebo rezervovať na čísle 0905 136 110 a vyzdvihnúť v kaviarni. Cena lístka je 5 eur. Večer spríjemní hrou na klavíri virtuóz Matúš Ferko.

Viac o večernom SOARÉ sa dočítate tu: Lucia Satinská o novom kultúrnom formáte: SOARÉ prinesie zaujímavé témy i hostí. Starú Bratislavu prepojí s tou súčasnou

Autor titulnej foto: František Halás.

SOARÉ v Dobre&Dobré
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM