Rôzne

Na mieste výskumného ústavu na Vinohradoch vznikne nový hotel aj s bytmi

Budovu bývalého Výskumného ústavu vinohradníckeho a vinárskeho v Novom Meste má v blízkej budúcnosti nahradiť nový polyfunkčný objekt.

Ilustračný obrázok k článku Na mieste výskumného ústavu na Vinohradoch vznikne nový hotel aj s bytmi
Zdroj: Google Maps

Do zoznamu bratislavských hotelov by onedlho mohlo pribudnúť nové meno. Vzniknúť by mal v areáli Výskumného ústavu vinohradníckeho a vinárskeho na Matúškovej ulici v Novom Meste, ktorý je už viac ako 7 rokov nevyužívaný.

Vlastníkom areálu sa minulý rok stala spoločnosť RXT, ktorá chce budovu ústavu zbúrať a na jeho mieste postaviť polyfunkčný objekt s názvom Wine House. Ten by mal slúžiť ako hotel a zároveň poskytne aj byty. Informuje o tom portál reality.etren­d.sk.

Hotel aj byty

Podľa plánov má ísť o tzv. garni hotel, teda ubytovacie zariadenie, ktoré ponúka len obmedzené možnosti stravovania. Hotel by mal mať jedno podzemné, štyri nadzemné a piate ustúpené podlažie.

V podzemí majú byť podľa plánov priestory na parkovanie, celkovo 28 stojísk. Ďalších 28 parkovacích miest bude umiestnených pri objekte. Prvé a druhé podlažie bude slúžiť účelom hotela a na treťom až piatom podlaží počíta investor s 10 bytovými jednotkami.

Spoločnosť RXT už požiadala úrady o povolenie na odstránenie budovy Výskumného ústavu vinohradníckeho a vinárskeho.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM