Samospráva

Na Majerníkovej v Karlovej Vsi sa stavať nebude. Poslanci schválili územný plán zóny

Poslanci bratislavskej Karlovej Vsi dali na svojom rokovaní zelenú návrhu Územného plánu zóny Majerníkova–severná časť na Dlhých dieloch. Poslanci pred schvaľovaním komunikovali aj s obyvateľmi dotknutej oblasti. Cieľom je rozvíjať existujúcu zeleň a neumožniť ďalšiu zástavbu.

Ilustračný obrázok k článku Na Majerníkovej v Karlovej Vsi sa stavať nebude. Poslanci schválili územný plán zóny
Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedol vedúci oddelenia územného rozvoja Miestneho úradu v Karlovej Vsi Peter Vaškovič, v územnom pláne zóny sú stanovené a po dnešku schválené konkrétne regulatívy, čiže pravidlá riešeného územia.

„Regulatívy smerujú k tomu, aby sa v tomto území rozvíjala existujúca zeleň či zachoval súčasný stav v tomto prostredí,“ vysvetlil Vaškovič. Miestni poslanci pôsobiaci v komisii územného plánovania úzko komunikovali s občanmi dotknutej lokality a stotožnili sa s ich predstavami, čo nakoniec pomohlo procesu schvaľovania.

„Ich predstavy boli, aby sa v tomto území nezahusťovala zástavba a vytvorili tak regulatívy, ktoré by ďalšiu novú zástavbu neumožňovali. To sa aj podarilo,“ podotkol Vaškovič.

Proces príprav bol podľa jeho slov náročný a trval niekoľko rokov. „Už v roku 2012 bolo v miestnom zastupiteľstve schválené zadanie pre spracovanie tohto územného plánu,“ spresnil.

Ďalšie dva roky sa spracovával návrh, ktorý bol prerokovaný s verejnosťou i dotknutými orgánmi. Minulý mesiac zaslal mestskej časti Okresný úrad v Bratislave stanovisko, v ktorom odporučil návrh územného plánu zóny schváliť.

Prečítajte si aj: Leto v Karlovej Vsi odštartovalo! Čaká vás množstvo kultúrnych a pohybových aktivít zadarmo

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM