Samospráva

Na Lamačskom cintoríne sa zosunul MÚR: Podľa starostu je situácia kritická, FOTO

Marianum - pohrebníctvo mesta Bratislavy začína v pondelok so sanáciou zosunutého múru na cintoríne v Lamači.

Ilustračný obrázok k článku Na Lamačskom cintoríne sa zosunul MÚR: Podľa starostu je situácia kritická, FOTO
5
Galéria

Správca lamačského cintorína to potvrdil pre TASR. „V prvom rade pôjde o zastabilizovanie zosunutého múru,“ spresnila Katarína Šemberová.

Stabilizácia má zvýšiť bezpečnosť v okolí miesta zosuvu a predísť riziku škôd na majetku. V utorok (9. 1.) sa zástupcovia mestskej organizácie stretnú s projektantom opravy oporného múru na cintoríne v Lamači.

„Ihneď po pripravení všetkých potrebných podkladov plánujeme vyhlásiť zákazku formou verejného obstarávania, s predpokladaným termínom 12. 1. a s termínom na predkladanie ponúk do 19. 1.,“ uviedla v súvislosti s ďalším postupom opravy.

Správca cintorína zároveň neeviduje ďalšie škody, ktoré by na pietnom mieste spôsobili poveternostné podmienky počas predchádzajúceho víkendu.

O nedeľňajšom (7. 1.) zosune časti oporného múru na lamačskom cintoríne informoval na sociálnej sieti starosta bratislavskej mestskej časti Igor Polakovič.

Pripomenul, že už dlhšie samospráva rokovala s organizáciou Marianum o vybudovaní nového betónového múru s kamenným obkladom, pričom sa projekt mal realizovať v priebehu aktuálneho roka. „Verím, že incident, ktorý sa stal, urýchli realizáciu nového oporného múru,“ dodal Polakovič.

Zosunutý múr na Lamačskom cintoríne
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM