Iné športy

Na Kolibe má do troch mesiacov vyrásť nová zjazdová trať pre cyklistov

Na bratislavskej Kolibe pribudne ďalšia cyklistická zjazdová trať. Dokončená by mohla byť už o tri mesiace. Informoval o tom Juraj Rafajdus z občianskeho združenia Slobodný Bajker. Finančné náklady na trať odhadol Rafajdus zhruba na 6-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Na Kolibe má do troch mesiacov vyrásť nová zjazdová trať pre cyklistov
Zdroj: Dnes24.sk

Na Kolibe sa momentálne nachádzajú dve zjazdové trate pre cyklistov. Združenie Slobodný Bajker teraz plánuje vybudovať ďalšiu s názvom Blue trail. „Určená bude najmä pre začiatočníkov, teda pre ľudí, ktorí začínajú s horskou cyklistikou. Chceme, aby si mali možnosť vyskúšať a niečo sa naučiť najprv na ľahšej trati,“ povedal Rafajdus.

Zdôraznil však, že nie je možné posadiť päťročné dieťa na bicykel a bez prilby ho spustiť dole. Základná výstroj aj na tejto trati by pre cyklistu mala byť samozrejmosťou.

Podľa Rafajdusa Bikepark na Kolibe každý rok navštívi asi 2500 cyklistov, dobrovoľníci na tratiach ročne odpracujú približne 300 hodín. Po vybudovaní novej trate odhaduje, že návštevnosť by sa mohla zvýšiť zhruba o 40 percent. Finančné náklady odhadol zhruba na 6-tisíc eur.

Tretinou prispel mestský poslanec Tomáš Korček. „Keď sa občianske združenie obrátilo na mňa s týmto projektom, tak som sa rozhodol, že ho podporím sumou 2000 eur zo svojej poslaneckej odmeny. Verím, že projekt bude úspešný a pomôže aj lanovke. Ak bude trať navštevovaná, zvýši sa aj návštevnosť lanovky,“ uviedol.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM