Adriana Banásová Kultúra

Na javisko Novej scény sa znovu vracia opereta, divadlo uvedie dielo Franza Lehára - Gróf z Luxemburgu

Divadlo Nová scéna v spolupráci s Teatro Colorato Bratislava uvedie premiéru veselej klasickej operety Franza Lehára „Gróf z Luxemburgu“ z prostredia romantického Paríža v atraktívnom divadelnom šate v réžii Petra Weincillera. Po dlhej odmlke sa tak na javisko Novej scény vráti operetný žáner.

Ilustračný obrázok k článku Na javisko Novej scény sa znovu vracia opereta, divadlo uvedie dielo Franza Lehára - Gróf z Luxemburgu
Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedol režisér Peter Weinciller: „ Diváci sa môžu tešiť na „chrumkavú“ a vtipnú inscenáciu plnú skvelých speváckych i hereckých výkonov. Je to taký malý návrat operetného žánru na javisko Novej scény, ktorý bol kedysi jej každodennou súčasťou.“

„Máme skvelý tím talentovaných mladých operných interpretov spolu s ich staršími ostrieľanými kolegami. Diváci si budú môcť vychutnať ľúbivé, uchu lahodiace lehárovské melódie v podaní živého komorného orchestra šarmantných dám s názvom THE LADIES ENSEMBLE. Už sa na premiéry veľmi teším.“ dodal dirigent Daniel Simandl.

Choreograf Martin Goga, ktorý aktuálne žije v New Yorku, povedal: „Snažili sme sa harmonicky vyvážiť všetky zložky tohto hudobno-dramatického diela. Aby pohyb, tanec, spev i herectvo boli v rovnováhe; aby žiadna časť javiskovej syntézy príliš netrčala – alebo naopak – nezaostávala.“ „ Či sa nám to podarilo, nech posúdia diváci“ dodáva choreograf.

Dej operety z roku 1909, ktorú uvedieme v komornej podobe, nás zavedie do karnevalového Paríža. V jeho virvare a dobrej nálade je hlavným aktérom zábavy Gróf z Luxemburgu, ktorého vrecká sú však prázdne a hýriť bez peňazí sa nedá. Vyrieši to zmluva o tajnom sobáši? Čo napokon v závoji krásnych melódií zvíťazí? Peniaze alebo láska?

Premiéry sú naplánované na 29.1. a 4.2. 2016 o 19:30 v Štúdiu Olympia na Novej scéne.

Prečítajte si tiež: Prvou premiérou SND v roku 2016 bude Mozartova opera Cosi fan tutte

ilustračná foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM