Krimi

Po naháňačke na diaľnici polícia zadržala vodiča. Pred jazdou užil drogy

Muž, ktorý sa vo štvrtok (3.12.) popoludní snažil uniknúť polícii riskantnou jazdou po diaľnici D1, bol pod vplyvom drog. Pri kontrole sa v jeho moči preukázala prítomnosť amfetamínu a metamfetamínu.

Ilustračný obrázok k článku Po naháňačke na diaľnici polícia zadržala vodiča. Pred jazdou užil drogy
Zdroj: TASR

„Polícia vo štvrtok popoludní po 14.00 h začala na diaľnici D1 prenasledovať motorové vozidlo s piešťanskou poznávacou značkou, ktorého posádka bola podozrivá z krádeže v rodinnom dome v rakúskej obci Edelstahl,“ pripomenul hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Vodič prenasledovaného vozidla nereagoval na opakované znamenia na zastavenie, naopak vysokou rýchlosťou sa snažil uniknúť v smere na Trnavu.

„Približne na 25. kilometri však nezvládol riadenie a narazil do iného osobného vozidla, ktoré v tom čase stálo v kolóne,“ informoval Szeiff.

Po tejto zrážke 33-ročný vodič z auta vyskočil a snažil sa utiecť cez blízke pole, policajti ho však zadržali. Priamo vo vozidle policajti zadržali 27-ročného spolujazdca. Vodič prenasledovaného auta sa podrobil skúške na alkohol. Tá bola negatívna, pozitívnym výsledkom sa však skončil test na prítomnosť omamných látok.

Posádka skončila v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci podozrenia z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Voči vodičovi už vzniesol aj obvinenie.

„Všetky okolnosti prípadu vyšetruje polícia aj v súčinnosti s policajnými zložkami Rakúskej republiky,“ dodal krajský policajný hovorca.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM