Maros Palesch Krimi

Na cestách bude viac policajtov

Viac policajných hliadok aj preventívnych akcií opäť pribudne na našich cestách. Polícia chce tak znížiť nehodovosť a úmrtnosť na nich. Počas tohto týždňa zvýši kontrolu všetkých účastníkov cestnej premávky.

Pri vodičoch sa policajti zamerajú na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky v súvislosti s chodcami v okolí priechodov pre chodcov. Nekompromisne budú pristupovať k vodičom, ktorý prekročia rýchlosť najmä na frekventovaných úsekoch, ako aj za jazdu pod vplyvom alkoholu a iných návykových látok.

Pri cyklistoch sa policajti zamerajú na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi. Dôraz budú klásť na vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb a reflexných prvkov, ako aj reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti.

V prípade chodcov sa policajti zamerajú na používanie priechodov pre chodcov a reflexných prvkov. Policajti zvýšia dohľad na miestach častého pohybu chodcov v mestských častiach, zastávkach mestskej hromadnej dopravy, pri školách, kultúrnych a spoločenských objektoch najmä v čase dopravných špičiek.

Podľa slov Denisy Baloghovej, hovorkyne PPZ SR, od začiatku tohto roka k dnešnému dňu eviduje polícia 2374 dopravných nehôd, pri ktorých prišlo o život 41 osôb, ťažké zranenie utrpelo 111 osôb a ľahké 745. Tieto štatistické ukazovatele sú historicky najnižšie s porovnateľnými obdobiami od roku 1993, teda od vzniku samostatnej Slovenskej republiky.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM