KAW Rôzne Správy

Na Bratislavu sa rúti silný nárazový vietor. Môže napáchať veľké škody!

Na západ Slovenska prichádza studený front, ktorý so sebou prinesie nepríjemné zmeny počasia.

Ilustračný obrázok k článku Na Bratislavu sa rúti silný nárazový vietor. Môže napáchať veľké škody!
5
Galéria
Zdroj: HaZZ

Na Slovensko mieri studený front, ktorý prevráti naruby aktuálne príjemne počasie. Udiať by sa to mohlo už v priebehu popoludnia.

Poriadne sa rozfúka

Počasie začne v popoludňajších hodinách ovplyvňovať studený front, ktorý sa v týchto chvíľach nachádza nad Moravou a Rakúskom a pomaly sa blíži nad naše územie. „Na naše územie dorazí studený front okolo 15.00 hod., pričom pri jeho príchode bude veľmi výrazne silnieť vietor, ktorý sa začne stáčať z južného na severozápadný,“ informuje portál imeteo.

Slovenskom sa preženie nárazový vietor s rýchlosťou 15 až 23 m/s, avšak na západnom Slovensku bude vietor ešte silnejší a nebezpečnejší. „Nárazy vetra by sa predovšetkým v Podunajskej nížine mali pohybovať až od 23 do 28 m/s, pričom takýto silný vietor už môže spôsobovať aj materiálne škody,“ dodáva imeteo.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal druhý stupeň varovania pred vetrom pre západné Slovensko. V Bratislave by malo poriadne fúkať od 15.00 do 20.00 hod.

Rátajte s dažďom

Pri príchode studeného frontu sa na jeho čele začnú objavovať aj búrky. Ich najväčšia pravdepodobnosť je na strednom a východnom Slovensku. V Bratislave sa pravdepodobne iba rozprší, búrky zatiaľ nehrozia.

Stalo sa v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM