KAW Kultúra

Na Bratislavskom majálese zahrá už tradične prvá liga slovenských hudobníkov

Obľúbený mestský festival ponúkne na svojom 10. ročníku tri dni plné živých koncertov, diskusií aj detskej zábavy. Užite si ich naplno na Tyršovom nábreží!

Ilustračný obrázok k článku Na Bratislavskom majálese zahrá už tradične prvá liga slovenských hudobníkov
18
Galéria
Zdroj: TASR

Už o pár dní odštartuje jubilejný 10. ročník obľúbeného „open air“ podujatia BRATISLAVSKÝ MAJÁLES. Na Tyršovom nábreží sa už tradične stretnú kapely, s ktorými si ľudia môžu z plného hrdla zaspievať známe skladby. Súčasťou trojdňovej akcie budú okrem živých koncertov aj lákavé sprievodné podujatia.

Tri dni plné koncertov

„Na Bratislavskom majálese vystúpia kapely, ktoré pokojne môžeme nazvať prvou ligou slovenskej hudby. Dôležité je už len, aby vyšlo počasie,“ pozýva na akciu organizátor festivalu Milan Vajda.

piatok 5. mája, krátko po 17:00 hod. Bratislavský majáles otvorí hudobnícke trio z Prešova Fúzy Múzy, nasledovať budú skupiny známe najmä znalcom bratislavskej nezávislej hudobnej scény – Saténové Ruky a Billy Barman.

Pódium bude v sobota 6. mája postupne od 15:30 hod. patriť piatim kapelám, ktoré reprezentujú rôzne žánre slovenskej hudobnej scény vrátane indie folku, hiphopu, reggae a ska, punku a psychedelického popu. Vypočujete si hudobný projekt dvoch sestier Ely a Kery Genius Locci, nasledovať bude Bad Karma Boy, ktorí patria k najzaujímavejších zjavov alternatívnej scény. Po nich určite zaujme výrazný talent slovenskej hiphopovej scény – Vec, ktorého na pódiu vystriedajú Medial Banana. Zlatým klincom sobotňajšieho večera bude headliner festivalu ̶ skupina Para.

V nedeľu od 15:00 hod. si mikrofón odovzdajú postupne kapely La3no Cubano, skvelí Vrbovskí víťazi a bratislavskí LePayaco. Po niekoľkých rokoch prestávky sa na majálese opäť objaví skupina Vidiek s frontmanom Jankom Kuricom. Posledný koncert pred ohňostrojom odohrá a odspieva, zaiste za výdatnej pomoci publika, kapela HEX, ktorá nevynechala zatiaľ ani jeden ročník festivalu.

Zdroj: TASR

Pestrý sprievodný program

Počas Bratislavského majálesu sa už po siedmy raz rozbehne aj cyklopelotón Župná dvadsiatka. Odštartuje v nedeľu o 11:00 hod. na Tyršovom nábreží. Zúčastniť sa ho môžu celé rodiny aj s najmladšími cyklistami.

Aj na tému Ako sa zmení doprava v Bratislave? sa budete môcť porozprávať v diskusnom stane Café Európa. „Pozývame vás, aby ste využili možnosť dozvedieť sa viac o EÚ, súťažili o zaujímavé ceny, zapojili sa do neformálnej debaty a vyjadrili svoj názor na budúcnosť Európy,” uviedol Dušan Chrenek, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Ak na festival zavítate s celou rodinou, o zábavu detí si starosti robiť nemusíte. V detskej zóne nájdete program aj pre najmenších, adrenalínovú zábavu Bumperball, ako aj stánky viacerých občianskych združení. Ak vám po vyspevovaní s kapelami vyschne v hrdle a vyhladnete, postará sa o vás veľká gastrozóna Festivalová Kozlovna open air pub.

Záverečný ohňostroj s hudobnou kulisou na motív slávneho valčíka od Johana Straussa “Na krásnom modrom Dunaji“ bude trvať celých 10 minút. Odpália ho priamo z plavidla uprostred Dunaja v nedeľu 7. mája okolo 21:45 hod.

Bratislavský majáles organizuje rovnomenné občianske združenie pod záštitou a s podporou hlavného mesta SR Bratislavy, Bratislavského samosprávneho kraja, Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku, mestskej časti Staré Mesto a Bratislava Tourist Board.

Bratislavský majáles každoročne priláka tisíce ľudí
18
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM