Nina Táborská Krimi

Na bratislavskom letisku zadržali muža obvineného z pokusu o vraždu

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry zadržali Richarda V. obvineného z pokusu o vraždu. Chytili ho ešte 2. októbra na bratislavskom letisku po prílete z Írska. Obvinený sa 15. júna pokúsil úmyselne usmrtiť iného muža, po ktorom štyrikrát vystrelil.

Informoval o tom Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

„Obvinený sa 15. júna pokúsil úmyselne usmrtiť Miroslava D. Skutok sa stal na Tomášikovej 5 v Bratislave, kde poškodený vychádzal so svojím motorovým vozidlom z podzemných garáží a obvinený na toto idúce vozidlo štyrikrát vystrelil,“ informoval ďalej Wäldl.

Richard V. podľa neho strelil tohto muža do krku a poškodil aj ďalšie dve motorové vozidlá. Obvinený je od 19. septembra z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci.

Momentálne sa podľa informácií z polície nachádza vo väzbe a v prípade dokázania viny mu hrozí 25-ročné väzenie alebo doživotie.

Podľa spravodajského portálu aktuálne.sk ide o bývalého manžela lekárky, ktorá bola v bratislavskom Ružinove zavraždená pred piatimi rokmi. Prípad ale doposiaľ nie je objasnený.

Portál ďalej informoval, že po lekárke zostal malý syn, ktorý sa stal predmetom sporu exmanžela a rodičov nebohej. Otec zavraždenej pediatričky je podľa aktuálne.sk Miroslav D., ktorého sa podľa polície pokúsil Richard V. zavraždiť.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM