Tomáš Stupavský Rôzne

Múzeum pod Slavínom bude mať pravdepodobne aj nevyhnutné výdavky vo výške 5000 eur

Predpokladanú výšku prvých nevyhnutných výdavkov pri zriaďovaní múzea druhej svetovej vojny pod bratislavským pamätníkom Slavín odhadla pracovná skupina, ktorá sa projektom zaoberá, na 5000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Múzeum pod Slavínom bude mať pravdepodobne aj nevyhnutné výdavky vo výške 5000 eur
Zdroj: TASR

Informoval o tom Miloslav Hrádek, riaditeľ mestskej príspevkovej organizácie Marianum-Pohrebníctvo mesta Bratislava, ktorá sa o Slavín stará.

Pracovná skupina, zložená zo zástupcov magistrátu, ministerstva obrany, Krajského pamiatkového úradu i Múzea mesta Bratislavy má za sebou dve stretnutia.

„Na nich boli navrhnuté nevyhnutné kroky i vyčíslené nevyhnuté výdavky týkajúce sa statiky i základnej projekcie. Výdavky, najmä v prípade statiky by mali byť smerodajné k tomu, či je možné pokračovať a v akom rozsahu,“ uviedol Hrádek.

Dodal, že o záveroch pracovnej skupiny by sa na budúci týždeň mali zhovárať minister obrany Martin Glváč a primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

V polovici mája sa ministerstvo obrany dohodlo s bratislavskou samosprávou na vytvorení pracovnej skupiny, ktorá má pripraviť technické, stavebné i ekonomické podklady na projekt múzea druhej svetovej vojny pod pamätníkom Slavín.

Podľa výstupov a záverov pracovnej skupiny sa má rozhodnúť o veľkosti a vzhľade múzea, takisto o tom, či bude otvorené celoročne, alebo len počas sezóny a tiež o tom, či ho bude prevádzkovať magistrát, alebo ministerstvo obrany. Rezort prisľúbil finančnú podporu i to, že sa pokúsi nájsť aj externé zdroje.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM